EU demana al govern municipal un pla d’actuació per a evitar la situació de degradació i abandonament dels barris després de les pluges

Rosa Albert: “La Plaça Emili Beüt i Belenguer, Antoni Eiximeno, el Carrer Olba o el solar de l’Ermita en Orriols són solament un exemple dels centenars de solars que es troben inundats dies després del temporal”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert ha lamentat que se seguisca sense prioritzar les inversions en barris que dignifiquen espais que tradicionalment han estat oblidats per l’anterior equip de govern municipal. L’existència de solars que són un focus d’insalubritat segueix sent una realitat en la nostra ciutat.

“La Plaça Emili Beüt i Belenguer al barri de Benimaclet és un exemple de com les denúncies veïnals eren ignorades pel PP i segueixen sent ignorades amb l’actual govern”, ha dit Rosa Albert. Es tracta d’una plaça urbanitzada en dues fases la primera en els anys 90 i en una segona fase amb càrrec a fons del Pla E, l’obra més recent no té problemes de drenatge no obstant açò la més antiga s’inunda cada vegada que plou i está generant humitats en els baixos i garatges dels edificis, sense oblidar que durant dies no es pot utilitzar. “No estem parlant d’inversions milionàries, estem parlant de quantitats molt assumibles en un pressupost com el que té l’Ajuntament de València” ha assegurat la coordinadora d’EUPV València.

Per a Rosa Albert, “una prioritat per a qualsevol govern progressista ha de ser el garantir la qualitat de vida als seus barris i açò desgraciadament no s’està veient en la gestió del govern actual”. Prova d’açò és l’enorme fanguer en el qual es converteixen determinats barris de la ciutat després de les pluges. “És lamentable que malgrat les denúncies reiterades d’associacions veïnals com la de la Malvarrosa, que porten anys reclamant actuacions que dignifiquen la plaça Antonio Eiximeno, el govern municipal no haja plantejat cap solució”.

Des d’EUPV, s’ha vingut reivindicant sempre una política de proximitat en la qual es prioritzen les petites inversions en els barris que permeten anar actuant sobre els solars públics i privats que en aquests moments es troben en una situació d’abandó absolut. “No es tracta d’una qüestió estètica, es tracta de dignificar i garantir la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes independentment de l’allunyat o pròxim que estiga el seu barri respecte del centre de la ciutat”, ha finalitzat Albert.

olba

 

orriols

 

emili_beut

emili_beut_valencia

 

Show More

Related Articles

Back to top button