EU exigeix a l’equip de govern que no incremente el preu del bono de l’EMT

Rosa Albert: “Efectivament el govern estatal ens dóna un tracte discriminatori al no finançar el transport públic, però aquest tracte injust no han de pagar-ho els i les veïnes de València”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha valorat l’anunci  de l’equip de govern de l’Ajuntament de València, relatiu als preus dels títols de l’EMT per a l’any 2017. “No podem més que traslladar el nostre rebuig al fet que el títol més utilitzat per les persones que utilitzem el transport públic, com és el bonobús, vaja a patir un increment del 6,25%”.

Albert ha lamentat que “una vegada més es demostra la política d’improvisació de la delegació de Mobilitat, no es pot fer una aposta decidida per la mobilitat sostenible i aprovar pujades com aquesta que perjudiquen greument a la classe treballadora que veuen com a serveis bàsics com aquest s’incrementa mentre els salaris es retallen o congelen”, ha declarat.

Per a la coordinadora d’EUPV, “aquest augment de 50 cèntims en el preu d’aquest títol, que passa de 8 a 8’50 euros, no es veurà reflectit ni en la millora del servei, ni en un augment de la flota d’autobusos, ni en la freqüència de pas ni tampoc en mes línies nocturnes, és a dir, no es trasllada en un transport públic de qualitat”. Cal recordar que l’última pujada d’aquest títol es va produir en el 2013 amb el PP en el govern i l’oposició en ple va criticar aquest fet, “amb la diferència que els anteriors responsables  polítics no s’autoproclamaven com els defensors de l’ús del transport públic”.

Així mateix, també ha lamentat les declaracions respecte “a la picardia detectada en  l’ús del bo social i infantil”, quan s’implementa de forma gratuïta aquest tipus de títols, ha d’estar garantit el seu ús de forma correcta, en tot cas el que hauria de preocupar al govern del canvi és si les persones a les quals va destinat el bo social poden accedir amb facilitat o si per contra  l’entramat burocràtic i la desinformació davant la qual es troben desincentiva el sol•licitar-lo”.

Des d’EUPV, hem sigut sempre molt crítics respecte a la falta de finançament estatal del transport públic de València, però alhora hem exigit sempre que l’Ajuntament garantisca un bon servei a través de les seues aportacions pressupostàries. “Demanem que siga l’Ajuntament de València el que incremente la seua aportació a l’EMT, i si efectivament hi ha un problema de despeses, tenen eines per a garantir que hi ha recursos suficients, el que no hi ha és voluntat política per a fer-ho”, ha finalitzat Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button