EU exigeix una solució a l’equip de govern que acabe amb la inaccessibilitat i deterioració del pas subterrani que uneix les Grans Vies

Rosa Albert: “Si veritablement volem treballar per una mobilitat sostenible, hem d’acabar amb punts negres com aquest”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha denunciat la situació en la qual es troba  el pas subterrani que uneix les Grans Vies. Aquest pas que té entrada per la Gran Via Ramón y Cajal i per la Gran Via Germanías i carrer Cuba, no solament serveix per a unir-les sinó que, a més, té accés a l’estació de metro de la línia 5.

Durant anys, s’ha  denunciat que aquest pas per als vianants que suporta una gran afluència de persones atès que enllaça dues zones de la ciutat salvant les vies del tren, és un punt negre tant per la falta d’accessibilitat com per la degradació que pateix. Goteres, brutícia, humitat, mala il•luminació…, fan que un espai transitat diàriament per una quantitat molt important de ciutadans i ciutadanes s’haja convertit en una de les infraestructures més indignes i insalubres de la ciutat.

“No entenem com l’actual equip de govern que diu apostar per la mobilitat sostenible en la ciutat, a dia d’avui no ha fet absolutament gens per a solucionar el greu perjudici que genera aquesta situació”, ha declarat Rosa Albert.

Albert ha recordat que, en reiterades ocasions, es va exigir a l’anterior equip de govern del PP que en el marc de les seues competències complira amb la normativa municipal sobre accessibilitat, i es va descartar  la construcció de rampes d’accés. “En aquell moment se’ns va dir que aquestes rampes tindrien com a mínim una longitud de 75 metres i un ample de 1’20 metres, i açò feia impossible la seua construcció en un entorn consolidat”.

La coordinadora de la formació d’esquerres ha recordat que al febrer de 2014 es va anunciar un estudi per part de la Conselleria d’Infraestructures sobre la millora de l’accessibilitat d’aquest pas per a vianants.

Desde la Direcció General d’Obres Públiques s’afirmava en aquells dies que s’estava estudiant la possibilitat d’instal•lar un ascensor al final del carrer Cuba que solucionaria el problema, sense cost per a la Generalitat, ja que ho anaven a assumir les empreses que reurbanitzaren el barri de Ruzafa com a millora .

La realitat a dia d’avui és que el pas subterrani es presenta com un punt negre de la ciutat, de recorregut impracticable i evitat per molts ciutadans i ciutadanes, per la qual cosa és una important reivindicació de persones amb mobilitat reduïda, col•lectius ciclistes, mares i pares, etc. L’única millora de l’accessibilitat que hi ha hagut en els últims anys ha sigut la instal•lació d’un rail metàl•lic per a facilitar la baixada i pujada de bicicletes a pols.

“I tot açò sense oblidar tampoc la degradació de l’entorn com són goteres, problemes d’humitat i tolls en el paviment, mala il•luminació, brutícia o inseguretat, entre unes altres, la qual cosa la converteix en una de les infraestructures més indignes i insalubres de la ciutat”, segons ha afirmat Albert.

“Ens sembla urgent que es demostre l’interès de l’actual equip de govern en la realitat dels barris i en el benestar de la ciutadania i casos com aquest ens reafirmen que igual que passava abans lamentablement aquesta no és una prioritat de l’actual govern municipal”, ha conclós.

 

tunel_grans_vies_valencia3

tunel_grans_vies_valencia_2

Show More

Related Articles

Back to top button