EUPV urgeix a l’equip de govern a accelerar la normativa que regule l’activitat dels apartaments turístics

Rosa Albert: “És positiu que en aquest cas es reconega la necessitat de cobrir aquest buit legal però és incomprensible que no se li done caràcter d’urgència i es retarde un any”

La coordinadora d’EUPV a València, Rosa Albert, després de conèixer que l’Ajuntament de València ha iniciat els tràmits per a elaborar un Reglament que acabe amb el buit legal en el qual es troba la regulació dels apartaments turístics i que ha donat lloc a un problema de convivència en diversos barris de la ciutat, ha recordat que al desembre de 2015 ja es va anunciar per part del Regidor de Turisme que s’havia sol·licitat un informe per a saber quins canvis en el PGOU haurien d’implementar-se per a adequar la normativa, fixant-se el mes de febrer per a iniciar la tramitació. “Desgraciadament han sigut les constants denúncies dels i les veïnes dels barris les que han obligat al govern municipal a impulsar aquest reglament”, ha dit.

“Des d´Esquerra Unida valorem positivament que el govern municipal, encara que tarde i a causa de la pressió veïnal impulse aquest reglament, però no entenem els temps ja que un any, tal com ha avançat el responsable de Comerç, ens sembla inassumible i més tenint en compte que és un tema que es porta arrossegant durant anys”, ha assenyalat la dirigent de la formació d’esquerres.

Així mateix, per a la coordinadora d’EUPV és “preocupant” que l’Ajuntament “seguisca sense tenir un criteri clar sobre quin model de ciutat pretén per a València. “Aquesta organització sempre seguirà vetlant perquè s’escolte als veïns i veïnes i per açò urgim a l’equip de govern a agilitzar els tràmits de cessament d’activitat dels apartaments turístics que corresponga, tal com estan exigint les associacions de veïns, i a agilitzar al màxim la redacció del reglament”, ha afegit Albert.

Per últim, ha recordat que aquests apartaments turístics provoquen un alt impacte mediambiental i grans molèsties als veïns i veïnes. “No demanem gens excepcional, únicament que es done el mateix tracte i urgència a aquest tema com a molts altres”, ha finalitzat la dirigent d’esquerres.

Show More

Related Articles

Back to top button