EU exigeix al govern municipal que abandone la política de titulars i concrete quina va a ser la seua posició de les Zones d’Afluència Turística

Rosa Albert: “Un any després se segueixen demanant informes, un any després es reconeix que s’han prioritzat els interessos de les grans superfícies”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, davant les declaracions realitzades pel regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha exigit a l’equip de govern “que done la cara i diga de forma oberta i explícita quina va a ser la postura de l’Ajuntament de València respecte a les Zones d’Afluència Turística ja que no és seriós que a hores d’ara s’anuncie que s’han demanat més informes i que, en tot cas, ara es va a ser més restrictiu”.

“No han tingut temps de demanar informes durant un any per a complir amb el seu programa? On queden les declaracions de l’alcalde comprometent-se al fet que l’Ajuntament de València anava a prioritzar els drets laborals i la conciliació de la vida familiar i laboral dels i les treballadores enfront dels interessos de les grans superfícies?”, s’ha preguntat Albert.

Per a la dirigent de la formació d’esquerres, les declaracions del regidor de Comerç en les quals anunciava que s’anava a partir d’una negociació més restrictiva evidencien que, fins ara, l’objectiu prioritari del govern municipal ha sigut el de no enfrontar-se amb les grans superfícies encara “a costa, de una vegada més, incomplir el seu propi programa electoral”. “Si es demana algun informe més, que siga per a avaluar els efectes que l’obertura en diumenges i festius té per a la viabilitat econòmica del xicotet comerç i per als drets dels i les treballadores”, ha afegit.

“Des d’EUPV entenem que és responsabilitat d’un govern d’esquerres abordar els seus compromisos amb serietat i valentia però sembla que els sindicats i comitès d’empresa són bons per a fer-se una foto acompanyada d’un titular pel qual es garanteix que es van a prendre mesures que protegisquen la conciliació de la vida familiar i laboral, però una vegada passat el moment aqueixes mesures no es concreten en res”, ha dit la coordinadora, qui també ha qualificat com a “preocupant” les alternatives que s’estan filtrant en els mitjans de comunicació per les quals es permetria l’obertura en tota la ciutat en una sèrie de dates determinades.

“Si tan preocupats estan ara amb complir la Llei de Comerç, perquè no tornen al plantejament inicial de limitar solament una zona a l’entorn de la llotja?”, ha plantejat Rosa Albert, qui, per últim ha manifestat que ha arribat el moment de plantar-se i de rectificar aquesta política erràtica “a la qual, desgraciadament, ens tenen acostumats”.

Show More

Related Articles

Back to top button