Albert: “Un govern d’esquerres no parla de nombre excessiu de biblioteques o de la xarxa sobredimensionada sinó que inverteix en cultura”

EUPV adverteix que un 37 per cent de la població demanda horaris més amplis, segons un estudi realitzat pel propi Ajuntament

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha anunciat hui que la formació d’esquerres es va a unir a les demandes que estan desenvolupant-se ja des de diferents associacions veïnals reclamant que no es retallen horaris ni es produïsca el tancament d’aquests equipaments tan fonamentals en els barris com són les biblioteques. Per a Albert, “és lògic i positiu que s’estudien les possibilitats que ofereix cadascun d’aquests espais culturals per a millorar la imatge i ús que es donen de les mateixes en la ciutat, ja que de les conclusions que s’extrauen de l’informe realitzat pel propi Ajuntament, la xarxa de biblioteques està absolutament infrautilitzat. El que València necessita no és que es tanquen les biblioteques municipals sinó que s’impulse per fi un Pla de Foment de la Lectura per a aquestes instal·lacions tan necessàries”.

Segons ha explicat la dirigent de la formació d’esquerres, “aquest estudi aporta una sèrie de dades demolidores com que només un 48 per cent de la població coneix la xarxa de biblioteques municipals, que un 37 per cent demanda horaris més amplis i un percentatge molt important sol·licita que s’incrementen les activitats culturals”. Des d’EU “considerem que amb aquestes dades caldria pensar que el govern municipal assumiria aquesta situació com un dèficit greu i ho col·locaria com una prioritat econòmica i social, no obstant açò, i paradoxalment en un govern anomenat progressista, es parla de xarxa sobredimensionada i, a més, es reconeix que el personal amb el qual es compta és manifestament insuficient, i la solució que es dóna és plantejar la retallada horària en el millor dels casos per a les agències de lectura”, ha dit.

Cal destacar que en l’actualitat hi ha 3.145 llocs de lectura en la ciutat de València per a una població de prop de més de 677.000 habitants majors de 15 anys i d’aquest segment de població solament un 5 per cent usa aquest servei amb assiduïtat. “No entenem, per tant, on està l’esforç que segons l’alcalde de València s’està fent ni tampoc què s’ha fet per a solucionar aqueixa falta de personal”, s’ha preguntat Albert.

La coordinadora d’EUPV ha recordat que la formació d’esquerres ja va denunciar a l’abril passat el fet que les biblioteques municipals de la ciutat de València no estaven oferint als ciutadans i ciutadanes el servei que correspondria a causa que moltes d’elles no obrien les seues portes diàriament. “Aquesta no és la política cultural que hauria de desenvolupar l’Ajuntament de València i, per açò, instem a l’equip de govern al fet que pose remei a aquesta gran manca i faça una vertadera aposta per aquests contenidors culturals que, no cal oblidar, per a molts ciutadans i ciutadanes és l’únic al que tenen accés”, ha assegurat Albert, qui ha exigit al govern municipal que revise la política de gestió del personal que està aplicant en aquests moments i que, davant casos com el de les biblioteques de la ciutat, “està demostrat que és nefasta”.

D’altra banda, la portaveu d’Esquerra Unida ha dit que “no es pot menysprear el treball dels i les professionals de les biblioteques al mateix temps que s’intenta lliurar certes parcel·les de la gestió a les associacions de veïns com un regal enverinat”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button