EUPV insta a l’Ajuntament a garantir la conservació de l’Alqueria de Serra

Rosa Albert:El govern municipal ha de concretar i agilitar les actuacions per a preservar aquest Bé de Rellevància Local

 

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, s’ha referit a la situació d’abandó de l’Alqueria de Serra, situada en el barri de Benimaclet i ha demanat a l’Ajuntament que actue d’ofici per a garantir la perfecta conservació d’aquest Bé de Rellevància Local seguint les recomanacions del Síndic de Greuges. “Una vegada més ens trobem amb que l’Ajuntament desoeix o no atén amb promptitud les recomanacions que fa la Sindicatura de Greuges respecte del patrimoni cultural de la ciutat. Li demanem a l’Ajuntament que les atenga sense dilació i que actue d’ofici perquè aquesta Alqueria no es perda”, ha manifestat.

Albert ha explicat que l’Alqueria de Serra està declarada com Bé de Rellevància Local i que forma part dels nostres senyals d’identitat i per tant del patrimoni cultural valencià i que com tal ha de ser preservat d’acord amb la Constitució Espanyola i la Llei de Patrimoni Cultural valencià. “No obstant açò—  ha afegit— han estat  veïnat i  associacions cíviques els qui han hagut d’acudir a la Sindicatura de Greuges per tal de protegir el patrimoni. Els informes de la Sindicatura  suggereixen a l’Ajuntament que adopte les mesures necessàries per a la seua conservació. Li demanem a l’equip de govern que no dilate més aquesta situació”.

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat ha recordat que aquesta Alqueria, de propietat privada, que ja figura en un plànol de finals de 1595, ha sigut objecte de diversos actes vandàlics i que per açò no s’ha de demorar més les actuacions municipals. “Entenem la complexitat del tema per les competències de les diverses regidories afectades però els demanem coordinació entre elles i determinació davant els propietaris, actuant d’ofici si fóra necessari”, ha manifestat Albert.

La dirigent de la formació d’esquerres ha incidit en l’aposta d’Esquerra Unida per l’ús social del patrimoni cultural valencià com una manera de rendibilitzar les inversions al mateix temps que es contribueix a la preservació i difusió del mateix. “De què ens serveix invertir en restauració o manteniment si després aquests edificis no tenen un ús que revertisca en la societat?”  S’ha preguntat Albert i ha postil·lat “  La nostra ciutat té, desgraciadament, molts dèficits socioculturals que aquests edificis podrien pal·liar i permetre que associacions socials, culturals, veïnals o esportives pogueren desenvolupar les seues activitats”.

Finalment Rosa Albert ha lamentat que el pla d’Alqueries que va anunciar el govern de la Nau no s’haja concretat. “ Ens  preocupa la desaparició del nostre patrimoni material i immaterial, moltes vegades per desistiment, per açò enteníem que aquest pla podia garantir que actuacions urbanístiques, com el PAI de la Font de Sant Lluís, on hi ha nombroses alqueries, entre d’altres la dels Tronaes, no afectaren aquest patrimoni. No obstant açò, acabem la legislatura sense que l’anunci de novembre de 2015 s’haja fet realitat”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button