EU portarà al Congrés dels Diputats la situació de la platges del Sud de València

Rosa Albert: “Dos mesos després del primer temporal, seguim esperant que s’actue; lamentablement no veiem voluntat política per a garantir una solució permanent que garantisca el futur de les nostres platges”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València Rosa Albert, ha valorat la gestió que desde les diferents administracions s’ha donat davant la situació en la qual han quedat les platges del Sud de la ciutat després del fort temporal  que  va afectar a la costa i que una vegada més ha fet desaparèixer pràcticament la platja i més de la meitat del cordó dunar.

“Els dies immediatament posteriors al temporal, com és tradicional, es van succeir declaracions d’intencions tant del Govern central com de l’Ajuntament, però la realitat és que seguim en la mateixa situació i, el que és pitjor, sembla que es va a recórrer a la solució de sempre”. “ No podem limitar-nos a realitzar una aportació d’arena, cal adoptar mesures urgents que donen una solució definitiva que protegisca tant les platges com el parc natural”, ha declarat Rosa Albert.

Albert, que va visitar la platja del Saler acompanyada per membres de l’Associació de Veïns ha lamentat que passat un mes del temporal de gener, la platja del Saler es trobe absolutament abandonada i, el que és pitjor, que constituïsca un risc per a la seguretat de les persones, atès que les restes de l’antic passeig marítim –ferros, tubs, pedres- es troben dipositats pel que antigament era passeig d’arena a escassos metres de la platja.

“Precisament açò que des de Costas normalitzen, justificant que és normal i que passa tots els anys, és el que indica que el que s’està fent fins ara, limitant les actuacions a l’aportació d’arena, no deixa de ser un pegat que no solament no millora la situació sinó que l’empitjora”, ha dit la coordinadora d’EUPV València.

Des d’Esquerra Unida, som conscients que la solució no és fàcil donat les contínues agressions a les quals s’ha sotmès al litoral, les construccions urbanístiques en primera línia de platja i les constants ampliacions del port que han provocat la greu situació en la qual es troben aquestes platges. “És necessari que es deixen d’adoptar mesures temporals que no resolen el problema -ja que l’arena es torna a perdre-, i no deixen de ser una pèrdua de diners, i passar a planificar i executar mesures que garantisquen la recuperació i conservació del patrimoni natural que constitueixen les platges del nostre litoral”.

Finalment, Rosa Albert ha anunciat que portarà al Congrés dels Diputats a través del diputat de la formació Ricardo Sixto una bateria de preguntes sobre les mesures adoptades, alhora que exigirà un pla d’acció que aporte solucions definitives que eviten el deteriorament i la desaparició d’aquestes platges.

playa_saler_valencia_01

playa_saler_valencia_02

playa_saler_valencia_03

playa_saler_valencia_04

Show More

Related Articles

Back to top button