EU-VALÈNCIA PRESENTA UNA MOCIÓ RECLAMANT UN MILLOR SERVEI DE BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES DURANT ELS MESOS D’ESTIU

Esquerra Unida de València Ciutat fa anys que reclama públicament a l’ajuntament la necessitat de millorar el servei públic de biblioteques durant l’estiu. L’horari reduït en què estan obertes durant el període estival afecta la ciutadania que es queda a la ciutat durant aquests mesos, limitant l’ús que poden fer d’aquest espai públic. Des del 27 de juny a l’1 d’octubre les biblioteques obrin només als matins de dilluns a divendres. I és més a l’agost només obriran 8 del total de biblioteques, reduint a un quart el servei.

En aquesta ocasió han decidit anar un pas més en el seu recordatori de la importància de prendre mesures sobre aquest tema a través de la presentació d’una moció perquè siga tinguda en compte pel ple municipal. “El govern municipal ha d’evitar que es done novament aquesta situació i preocupar-se d’oferir un servei de biblioteques de qualitat dotant d’un espai públic perquè la ciutadania puga donar cabuda a iniciatives i inquietuds culturals en els seus barris. Aquestes modificacions horàries i tancaments perjudiquen no sols les estudiants que aprofiten l’estiu per a estudiar, també a totes aquelles persones que per diferents motius –com una situació socioeconòmica que els impedeix poder gaudir d’unes vacances fora de València- passen aquests mesos a la ciutat” recull el document presentat per EUVlc.

La formació d’esquerres també destaca el rol que poden exercir les biblioteques com a possibles refugis climàtics. “D’altra banda creiem que una ciutat com València hauria de prendre el lideratge quant a la posada en marxa de mesures adaptatives al canvi climàtic. Les biblioteques poden actuar com a refugis climàtics oferint a la ciutadania més vulnerable espais on resguardar-se en els dies de més calor.”

A través de la moció sol·liciten que l’Ajuntament de València estudie el problema i plantege solucions a la limitació de l’horari d’estiu, com mantenint les biblioteques obertes a la vesprada o minimitzant les que són tancades durant el mes d’agost.

Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button