ESQUERRA UNIDA EXIGEIX A LÀJUNTAMENT DE VALÈNCIA QUE RECÓRREGA DAVANT ELS TRIBUNALS EL DECRET QUE NEGA A BENIMAMET EL SEU DRET A SER ENTITAT LOCAL MENOR

Des d’Esquerra Unida de València exigim que l’Ajuntament procedisca amb totes les eines jurídiques necessàries per a defensar el dret de Benimamet a constituir-se com a Entitat Local Menor perquè no és possible admetre que una errònia interpretació de la Direcció General d’Administració Local tanque la porta administrativa després dels anys que es porten tramitant aquest expedient i el suport social que existeix en tot el barri de Benimamet.

Des d’Esquerra Unida lamentem que hi haja hagut tantes dificultats de comunicació entre alguna de les Regidories Municipals i la Direcció General d’Administració Local, fins al punt d’haver hagut de personar-se el nostre representant en Benimamet José Simón en diverses ocasions per a agilitar la tramitació i demanar que es donara compliment a les diferents peticions de documentació i aclariments sol•licitats des de la Generalitat a l’Ajuntament. Finalment va haver d’acudir Jose Simón davant el Síndic de Greuges  perquè s’agilitara i es donara compliment a l’expedient.

D’altra banda volem deixar constància de les maniobres dilatòries que des del principi va patir aquest expedient pel Partit Popular de les dues administracions, tant Ajuntament com Generalitat.

L’expedient va ser presentat davant l’Ajuntament de València el 15 de gener de 2008 amb un escrit de José Simón acompanyant les corresponents signatures i el suport de grups promotors de l’Entitat Local Menor. Expedient que va haver de ser tramitat per la llavors alcaldessa de València Rita Barberá (PP), sense que es conega cap resultat del mateix per més vegades que se li instava i preguntava. Trobant-nos finalment la modificació legal que va impulsar també el govern del PP (Montor) pel qual es prohibia des de 2013 qualsevol Entitat Local Menor que no estiguera iniciada abans d’aqueix any.

Per aqueixa raó és clar que l’expedient va ser iniciat a instàncies del grup que encapçalava José Simón ja en el 2008, per tant abans del 2013, data en què es va aprovar per part del govern de Rajoy la llei que el prohibia

Esquerra Unida finalment, vol demanar també al govern local que procedisca a ampliar el més possible la situació de competències de Benimamet i el pressupost del qual disposa. Tot això mentre es resolen en els Tribunals els recursos que exigim es plantegen enfront de la inadmissible i equivocada decisió de la Direcció General d’Administració Local.

Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button