EU-VALÈNCIA PRESENTA UNA MOCIÓ SOL·LICITANT UN SISTEMA TARIFARI ELÈCTRIC SOCIALMENT I ECOLÒGICAMENT JUST

EU-València Ciutat ha presentat una moció a l’Ajuntament de València en relació amb la pujada de preus generalitzada de les tarifes elèctriques, sol·licitant a alcaldia que reculla una sèrie de mesures concretes per a treballar tant des de l’àmbit municipal com per a traslladar-les al govern central.

“Des d’Esquerra Unida la nostra posició és clara: el sistema d’elèctric espanyol ha sigut reiteradament modificat i privatitzat per a donar recer a les demandes de les companyies del sector, en detriment d’un sistema tarifari socialment just i no sotmés als vaivens del mercat” declaren des de la gestora d’EU València Ciutat. “El sistema tarifari espanyol un dels més socialment injustos de la UE. Imposicions vinculades a normatives europees i decisions reguladores pròpies han col·locat a molts consumidors a la vora de la pobresa energètica o directament en l’exclusió directa del subministrament”.

Entre les propostes que plantegen a alcaldia en la moció estan “instar el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic perquè durant el procés de substitució de l’actual sistema tarifari per un nou progressiu i no horari”, que s’exigisca “un Reial decret llei perquè es minore el preu del CO₂ de la retribució del mercat majorista que reben determinades tecnologies no emissores com l’energia hidroelèctrica” o “reforçar els serveis oferits a l’Oficina Municipal d’Energia per a potenciar la seua contribució a la formació i informació de la ciutadania en el sector elèctric”.

“Però en definitiva l’objectiu de la moció és traslladar des de l’àmbit municipal al govern central que complisca els punts acordats en l’Acord de Govern en substitució de l’estructura que va entrar en vigor l’1 de juny de 2021”.

Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button