EUPV exigeix a PSPV i Compromis que abandonen el joc partidista i donen una solució al PAI de Benimaclet atesos la participació ciutadana i l’estudi realitzat per la UV

Rosa Albert: “Ja ha arribat el moment d’asseure’s a negociar un pla urbanístic d’esquerres, sostenible, de vertadera transició horta-ciutat, i que aparque definitivament els desastres urbanístics que històricament s’han dut a terme a la ciutat”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha reaccionat davant el nou encreuament de declaracions realitzades per l’equip de govern en els últims dies, en aquest sentit ha tornat a insistir en la necessitat de donar una solució definitiva al PAI de Benimaclet. “El barri porta suportant els efectes de la mala gestió desenvolupada durant anys pel Partit Popular i els perjudicis generats, fan necessari que s’impose un canvi que passa necessàriament per començar a utilitzar eines urbanístiques públiques com és AUMSA. Aquest nou “desacord” de l’equip de govern, no impedirà que els veïns i veïnes continuen defensant una política urbanística que s’allunye dels interessos econòmics de les empreses privades, que fique en valor les propostes derivades de la participació ciutadana i aposte per l’interés col·lectiu, amb un urbanisme no agressiu i que siga capaç d’integrar horta i barri”. En aquest sentit, Rosa Albert ha assenyalat a més que “és hora que l’Ajuntament es pronuncie i mostre un posicionament únic, sobre si està amb els veïns i veïnes o si, per contra, prefereix mantindre la defensa dels interessos privats de les grans empreses constructores”.

La coordinadora d’Esquerra Unida a la ciutat ha recordat que la urbanització del PAI de Benimaclet segueix pendent d’execució des de fa 26 anys, fet que ha condemnat al barri a conviure en un entorn degradat i insalubre i a no disposar d’equipaments com a parcs, centres per a les persones majors o espais educatius, esportius i socioculturals. “Fa un any el veïnat es va mobilitzar i va tornar a exigir un projecte que s’allunye definitivament dels interessos empresarials i on l’edificabilitat es reduïsca notablement així com ha quedat reflectit en el projecte sorgit de la participació veïnal, on s’aposta per un urbanisme menys agressiu”.

En aquest sentit, Rosa Albert ha recordat l’existència d’un estudi realitzat per la Universitat de València a proposta de l’Associació Veïnal de Benimaclet i la Plataforma Cuidem, que demostra que el projecte pot ser transformat de manera radical. “Ha arribat el moment de donar solució a aquest bloqueig urbanístic i que el govern municipal es posicione clarament per l’interés de la ciutadania i no per continuar prevalent els interessos privats”, ha explicat.

Una vertadera aposta per la participació real

També en relació al PAI de Benimaclet, la coordinadora d’EUPV a la ciutat ha assenyalat que “el govern municipal no pot donar l’esquena a les propostes desenvolupades pels propis veïns i veïnes i que el mateix Ajuntament ha impulsat. L’objectiu, per tant, ha de ser un PAI més sostenible, on l’edificabilitat no distorsione amb el nucli històric del barri i on el patrimoni cultural i arquitectònic del que va ser horta siga respectat i recuperat”.

Finalment, Rosa Albert ha tornat a recordar que Esquerra Unida sempre ha secundat –des de l’aprovació del PAI en 1994, la posició del moviment veïnal del barri. Així mateix, ha recordat les reiterades propostes de la seua formació durant anys perquè la urbanització del PAI passara a ser controlada directament per l’Ajuntament a través d’AUMSA com a agent urbanitzador públic. “Si això haguera sigut així –ha destacat Rosa Albert– la negociació entre l’associació veïnal i l’agent urbanitzador s’estaria desenvolupant des d’una òptica molt diferent, anteposant els interessos generals per davant dels especulatius”.

Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button