EUPV felicita els veïns i veïnes de Benimàmet després d’aconseguir la majoria absoluta necessària per a la conversió en entitat local menor

Després de molts mesos de treball i, tal com comuniquen les entitats veïnals des de les quals s’està promovent la recollida de signatures, ja s’ha aconseguit la majoria necessària perquè Benimàmet passe a ser reconeguda com a ‘entitat local menor’. Per a la coordinadora d’Esquerra Unida a la ciutat de València, Rosa Albert, “es tracta d’una molt bona notícia perquè, a més de ser un desig manifest de la majoria de la població d’aquesta pedania, permetrà avançar en descentralització i democràcia participativa, així com en la millora dels serveis públics prestats als veïns i veïnes”. Actualment es continuen arreplegant signatures fins que siguen lliurades a l’Ajuntament de València el pròxim 23 d’octubre.

Des d’Esquerra Unida volem posar en valor el treball de totes les persones i entitats que han cregut en aquesta lluita, que va començar fa ara vint anys i que ara està molt prop de ser aconseguida. Així mateix, agrair les mostres d’afecte i reconeixement que ens continuen arribant especialment pel treball dut a terme per José Simón Gómez, coordinador d’EUPV en Benimàmet, qui a més d’haver propiciat la conversió de Benimàmet en entitat local menor per la documentació registrada per ell mateix en 2008, ha realitzat un encomiable treball  de divulgació i recopilació de suports per a avançar en la conversió a entitat local menor com a desig inequívoc d’avançar en la millora de les condicions de vida dels veïns i veïnes de Benimàmet.

Tal com recull la pròpia moció de l’Ajuntament de València, la sol·licitud presentada en 2008 per José Simón i que feia referència a la iniciativa duta a terme per un molt important nombre de veïns i veïnes a través de la Comissió Promotora Benimàmet Poble, és la que ha permès que la conversió en entitat local menor puga fer-se amb totes les garanties jurídiques i totes les competències, en haver-se realitzat abans del canvi legislatiu de 2013. Ara, amb la consecució de més de la meitat de signatures de la població censada en Benimàmet, es compleix a més amb l’exigència plantejada en la llei per a poder passar a ser entitat local menor.

El col·lectiu d’EUPV en Benimàmet porta diversos anys presentant documentació i portant aquesta qüestió a l’Ajuntament, fet que ara s’ha manifestat com a decisiu per a aconseguir-ho. “Estem molt satisfets perquè el treball de tants anys puga donar per fi els seus fruits, i cal posar en valor l’esforç dels veïns i veïnes que han bolcat la seua il·lusió en aquesta causa fins a aconseguir un suport total al poble”, ha remarcat Pepe Simón.

Finalment, la coordinadora d’EUPV a València, Rosa Albert, ha destacat que “aquest és sens dubte un primer pas molt important, però ha d’anar acompanyat per una voluntat manifesta per part de l’equip de govern per apostar de debò pels serveis públics de qualitat, les remunicipalizaciones i per unes polítiques d’esquerres que posen realment el focus en la ciutadania”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

One Comment

  1. UN NUMERO SIGNIFICATIVO DE VECINOS DE LA COMISION PROMOTORA “BENIMAMET POBLE” FUERON CASI 5.000 ACTAS FIRMADAS ANTE NOTARIO SOLICITANDOLO. ACLARAR QUE COMO SEGUNDO PUNTO DEL ACTA FIGURABA LA SOLICITUD DE CONSECUCION DE BENIMAMET COMO ENTIDAD LOCAL MENOR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button