EUPV urgeix al govern central i municipal a posar terminis al trasllat de la subestació de Patraix

Rosa Albert: “Ens sumem a les reivindicacions dels col·lectius veïnals i recordem que tretze anys després de l’accident de la subestació l’administració segueix sense donar resposta”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha traslladat el suport de la seua formació amb l’AVV de Favara i la resta de col·lectius ciutadans i socials que porten més de 15 anys exigint el traslladat d’una instal·lació que desenvolupa una activitat qualificada com a molesta, nociva i perillosa. Albert ha recordat que en el cas de la subestació de Patraix el primer pronunciament judicial ve de l’any 2015, quan el TSJ suspén la llicència en declarar com a “activitat perillosa” el funcionament d’aquesta. “Passats els anys i malgrat que l’any 2018 la Comissió de Transició Ecològica del Congrés dels Diputats va aprovar, per unanimitat, la proposta de Compromís que reclamava el tancament i desmantellament de la subestació, hui dia no s’ha portat avant cap acció dirigida a la clausura de l’activitat” ha manifestat Albert.

Albert ha recordat que aquesta lluita veïnal es remunta a l’any 2005, en el moment en el qual es té coneixement de l’abast de la construcció d’una instal·lació perillosa construïda a escassos metres de blocs de cases i col·legis, d’un barri que compta amb una alta densitat de població. “Fruit de la lluita veïnal s’aconsegueix el compromís del Govern central de modificar la planificació energètica 2015-2020 per a incloure el trasllat de la subestació elèctrica. Aqueix acord arriba en el 2018, des d’aqueix moment res s’ha fet per a executar aquesta decisió”.

Finalment, la Coordinadora d’EUPV ha volgut recordar que “durant anys, els grups polítics que en el moment de l’accident de la subestació ens trobàvem en l’oposició, hem acompanyat als i les veïnes de Patraix en les seues reivindicacions, per aquesta raó, ara que tenim responsabilitat de govern, tenim l’obligació d’actuar amb urgència i concretar el promés durant anys. Esperem que els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat compten amb una partida pressupostària suficient per a poder escometre la construcció d’una nova subestació elèctrica que substituïsca a la de Patraix en el Nou Llit, en els terrenys reservats per a tal fi al costat del cementeri general de València”.

En aqueix sentit continuem traslladant el nostre compromís amb el veïnat i com EUPV, continuarem exigint en la institució a través de la nostra diputada en el Congrés Roser Maestro que es pose fi a aquesta situació”, ha manifestat Albert. 

Show More

Related Articles

Back to top button