EUPV es suma a les denúncies dels col·lectius ecologistes i rebutja la reactivació de la ZAL

Rosa Albert: “Posar en marxa la ZAL en un context en el qual s’impedeix el dret de manifestació ens recorda a les polítiques aplicades per la dreta, és lamentable observar com una vegada més s’anteposen els interessos econòmics als mediambientals i socials”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, s’ha pronunciat sobre l’aprovació de les obres de reparació de la Zona d’Activitats logístiques (ZAL) per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de València, Compromís i PSPV, en ple estat d’Alarma. “Des d’EUPV vam ser crítics davant l’acord aconseguit en el 2018 entre Generalitat, Port i Ajuntament pel qual es donava via lliure a la reactivació de la ZAL”. Lamentablement aquells que van acompanyar als col·lectius ciutadans i ecologistes en la lluita que es va mantindre per a evitar aquest atropellament social i mediambiental, en aquests moments que tenen responsabilitat de govern s’alineen amb la postura de la dreta i de forma absolutament covard executen aquest projecte”. Enfront d’això des d’EUPV continuem apostant per un corredor verd, lliure d’activitats econòmiques i que conserve una dels nostres senyals d’identitat com és l’horta”, ha manifestat Albert.

La dirigent d’esquerres ha explicat que quan es va triar La Punta per a l’expansió del Port de València en lloc d’altres opcions es va fer un mal irreparable no sols al territori sinó principalment per a les persones, com va reflectir en el seu moment l’informe elaborat per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València.“Per això no entenem que aquest govern faça seus els criteris del PP que van servir per a desallotjar La Punta violentant drets humans. Trobem a faltar més valentía d’aquest govern per a desenvolupar altres opcions”, ha manifestat Albert, qui ha afegit que “les xifres d’aquests últims anys demostren que la ZAL de la Punta no és essencial per al creixement de l’activitat econòmica del Port de València”.

La portaveu d’Esquerra Unida a València ha tornat a reivindicar un model de ciutat per al present però també pensant en el futur, on l’anomenada infraestructura verda jugue un paper en el disseny urbanístic i del territori i ajude a pal·liar els efectes del canvi climàtic a la ciutat. Rosa Albert ha reiterat l’aposta de la seua formació per la generació d’espais verds que complisquen la funció d’oxigenació de la ciutat però també una funció de socialització, i ha assenyalat que aquests projectes han d’estar emmarcats dins d’un disseny global de la ciutat. “Hem defensat una línia costanera integrada que abaste tot el litoral del terme municipal. Per a Esquerra Unida, recuperar La Punta significa un pas més: obrir una possibilitat de poder realitzar un vertader corredor verd que vaja des de l’Albufera al Túria”, ha incidit.

Finalment Albert ha traslladat el compromís de traslladar aquesta situació a altres institucions per a intentar paralitzar aquest projecte. 

Show More

Related Articles

Back to top button