EUPV reclama al govern municipal una solució al PAI de Benimaclet que assumisca les propostes veïnals

  • Rosa Albert: “L’estudi realitzat per la Universitat de València a proposta de les entitats veïnals demostra que el projecte pot ser transformat de manera radical, conseqüentment un govern progressista ha de defensar-lo com a model d’un urbanisme no agressiu, amb reducció de l’edificabilitat i integració entre horta i barri”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, s’ha referit a la situació actual de la urbanització del PAI de Benimaclet, que segueix pendent d’execució des de fa 25 anys condemnant al barri a no poder tindre equipaments com a parcs, centres per a les persones majors o espais educatius, esportius i socioculturals. “Venim d’una política urbanística del PP basada en la maximització de beneficis en mans privades i, ara, no es pot malgastar l’oportunitat de posar en marxa un projecte sorgit de la participació veïnal i on s’aposta per un urbanisme menys agressiu, amb integració entre horta i barri, i on l’edificabilitat es reduïsca notablement”, ha destacat Rosa Albert. En aqueix sentit ha destacat la importància de l’estudi realitzat per la Universitat de València a proposta de l’Associació Veïnal de Benimaclet i la Plataforma Cuidem. “El govern municipal no té excusa, ha arribat el moment de donar solució a aquest bloqueig urbanístic i demostrar clarament si s’aposta per l’interés de la ciutadania o per contra es continuen prevalent els interessos privats”.

Rosa Albert ha recordat que Esquerra Unida sempre ha secundat –des de l’aprovació del PAI a 1994– la posició de l’associació veïnal del barri. Així mateix, ha recordat les reiterades propostes de la seua formació durant anys perquè la urbanització del PAI passara a ser controlada directament per l’Ajuntament a través de AUMSA com a agent urbanitzador públic. “Si això haguera sigut així –ha destacat Albert– la negociació entre l’associació veïnal i l’agent urbanitzador s’estaria desenvolupant des d’una òptica molt diferent, anteposant els interessos generals per davant dels especulatius”.

Aposta per la participació real

La coordinadora d’EUPV València ha reiterat així mateix el suport a la proposta de projecte urbanístic plantejat des del Concurs d’Idees organitzat l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet, així com pels tallers Benimaclet és Futur organitzats pel propi Ajuntament als quals caldria unir els de l’estudi realitzat per la Universitat a proposta de l’Associació Veïnal i la Plataforma Cuidem.

El govern municipal no ha de donar l’esquena a les les propostes desenvolupades pels propis veïns i veïnes i que el mateix Ajuntament ha impulsat fins a aconseguir un PAI més sostenible, on l’edificabilitat no distorsione amb el nucli històric del barri i on el patrimoni cultural i arquitectònic del que va ser horta siga respectat i recuperat”, en aqueix sentit “volem traslladar des d’EUPV de la ciutat de valència el suport al veïnat en la seua lluita i l’adhesió a la mobilització convocada per a el pròxim dia 26” ha finalitzat Albert

Show More

Related Articles

Back to top button