EUPV reclama a l’equip de govern que la bandera republicana presidisca el 14 d’abril la balconada de l’Ajuntament de València

Rosa Albert: “Els jutjats han dictaminat que l’exhibició de la bandera republicana s’ajusta a l’ordenament jurídic”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha reclamat, un any més, a l’alcalde de València, que la bandera de la República onege en la balconada de l’Ajuntament en senyal de record i homenatge a totes les persones que van lluitar, i fins i tot van donar la seua vida, per defensar la llibertat, la igualtat i la justícia social. Per a Rosa Albert, “Els valors que van inspirar la II República continuen vigents en la nostra societat i és responsabilitat de les administracions públiques difondre’ls i evitar que hi haja qualsevol retrocés”. ha manifestat. A més— ha afegit Albert— “ Enguany no es pot argumentar cap conflicte legal, els tribunals han deixat ben clar la legalitat d’onejar la bandera republicana”.

La dirigent de la formació d’esquerres ha explicat que els tribunals han donat la raó a EUPV en els contenciosos administratius que s’han interposat arran de l’exhibició de la bandera republicana en les balconades dels Ajuntaments. Les sentències fan referència als contenciosos d’Alzira i Sagunt i han deixat palés que no contravé cap norma de l’actual ordenament jurídic tal com argumentava la Delegació de Govern. La sentència — ha recordat Albert— incideix en què fer onejar la bandera republicana no atempta contra el principi de neutralitat i objectivitat de l’administració. “ Aquestes sentències creen jurisprudència, per això, un vegada solventat els aspectes legals no hi ha cap argument per no atendre la nostra petició” ha postil·lat.

Albert ha recordat que el pròxim 14 d’Abril es compliran 88 anys de la proclamació de la Segona República, ostentant la nostra ciutat durant un període la capitalitat. Aquest període va suposar socialment un avanç en drets i llibertats que va ser truncat per l’aixecament militar. Per açò, “la ciutat de València hauria de tenir un protagonisme com a cap i casal que n’és . A més — ha prosseguit Rosa Albert— enguany és fa més necessari que mai reivindicar els valors de llibertat individuals i col·lectius que va suposar la II República davant les retallades que en matèria de llibertats individuals estem vivint i al retrocés democràtic on alguns partits ens volen portar”.

La portaveu d’EUPV a la ciutat de València ha reivindicat l’esperit republicà de la formació política i ha remarcat que “ commemorant el 14 d’abril estem defensant el control de democràtic de la vida pública així com polítiques socials i econòmiques que corregisquen les desigualtats existents ens tots els àmbits per a transformar l’actual societat convertint-la en una societat més justa, més igualitària i més participativa començant per la Prefectura de l’estat”.

Show More

Related Articles

Back to top button