EUPV proposa mesures per a atallar la problemàtica de les cases d’apostes en els barris

Rosa Albert: “Cal  frenar l’expansió d’aquests locals amb ordenances i normes urbanístiques municipals”

Roser Maestro: “S’ha de limitar la publicitat d’aquestes empreses que segueixen augmentant els seus beneficis a costa d’els qui menys recursos tenen”

 

La coordinadora d’EUPV a València, Rosa Albert, ha presentat una sèrie de propostes destinades a atallar la proliferació de les cases d’apostes especialment en els barris més afectats per l’atur. “La pròpia presència d’aquests locals en els barris està temptant constantment a la classe treballadora al fet que arrisquen les seues rendes guanyades en treballs precaris, per açò és necessari que el Govern municipal engegue mesures vinculades a les llicències d’activitat, la publicitat en el mobiliari urbà o a la pròpia prevenció”, ha dit Rosa Albert. Però les mesures per a atallar aquesta situació van més enllà de la cuestió municipal, per açò la candidata d’EUPV al Congrés per Unidas Podemos – Izquierda  Unida i també regidora a Sagunt, Roser Maestro, ha afegit altres propostes vinculades a una major càrrega impositiva a aquestes empreses o al control de la publicitat en els mitjans de comunicació des de l’Administració central.

Tal com ha destacat la coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat, és el moment que les diferents institucions adapten la normativa a la realitat social abans que aquesta situació es convertisca en una xacra sense tornada. “Entenem que cal prohibir la publicitat d’aquests locals i frenar la seua expansió a través d’ordenances o normes urbanístiques municipals, per açò proposem a l’Ajuntament la creació d’una ordenança que regule l’obtenció de llicències de cases d’apostes, evitant la seua concentració i la seua proximitat als centres freqüentats per menors d’edat, com els centres educatius, culturals, esportius o juvenils”, ha assenyalat Albert.

“Davant la falta d’expectatives i d’un futur estable, no és estrany que en els barris on menys renda hi ha siga on les polítiques neoliberals estan causant els pitjors efectes negatius”. Per açò, ha afegit Rosa Albert, “és important un control des de les Administracions públiques per a prevenir i pal·liar aquest problema”.

Per la seua banda, Roser Maestro, regidora d’EUPV en el Govern municipal de Sagunt, ha plantejat les dificultats amb les quals es troben els Ajuntaments per a regular en aquest sentit. Per açò, com a candidata d’Unides Podem – EUPV a les Eleccions Generals, ha assenyalat la urgència de reformar la Llei General de la Comunicació Audiovisual i la Llei General de Publicitat des del Congrés dels Diputats per a, entre altres coses, protegir al públic infantil i juvenil d’aquest tipus d’anuncis, així com restringir la publicitat per a jocs i apostes online.

Maestro ha plantejat, a més, la limitació del nombre de cases d’apostes segons densitat de població, així com mesures fiscals per a gravar l’activitat de les cases d’apostes i del joc online. “És un mínim de justícia augmentar la contribució que els beneficis d’aquestes empreses han de fer al conjunt de la societat per a invertir en la prevenció i en el tractament de les conductes addictives. Però, per descomptat, també és necessari limitar la publicitat i proliferació d’aquest tipus d’empreses que segueixen augmentant dia a dia els seus beneficis a costa de les persones i famílies amb menys recursos. Açò es podria corregir des del Congrés dels Diputats, on serà necessària una majoria d’esquerres per a atallar un problema que afecta majoritàriament als barris obrers dels nostres pobles i ciutats”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button