EUPV insisteix en la gestió directa de la jardineria davant la situació que ha desencadenat la vaga en el servei

Rosa Albert: El govern municipal no pot ser còmplice d’una precarietat laboral que només  beneficia a les empreses privades i perjudica tant als treballadors i treballadores com a la ciutadania

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha mostrat el seu suport als aturs parcials convocats en el sector de jardineria i poda. La situació l’ha desencadenat l’eliminació de la categoria professional d’arborista-podador-palmerer en el nou conveni col·lectiu de la contracta de jardineria de la zona Sud de València davant la impassibilitat de l’Ajuntament. “Aquesta maniobra tolerada per l’equip de govern municipal solament pretén maximitzar els beneficis de les empreses privades a costa d’una major precarietat laboral. Una vegada més insistim que la remunicipalització és l’única via per a obtenir el millor servei per als veïns i veïnes mantenint a més els drets laborals adquirits”, ha dit Rosa Albert. 

Tal com ha destacat la coordinadora d’EUPV València, “ la nostra ciutat compta amb un gran nombre de palmeres i un gran patrimoni arbori que ha de ser atès per professionals especialitzats, i l’eliminació de categories en el conveni solament s’explica per interessos empresarials i va directament en contra dels interessos de la ciutadania” . El nou conveni signat la passada setmana ha suposat la desaparició de 13 categories professionals i una devaluació salarial d’un 17%.

Albert ha recordat que les dues empreses privades adjudicatàries porten dècades maximitzant els seus beneficis a València a costa dels treballadors, que ja han patit els ajustos de diversos ERTES i una congelació salarial des de l’any 2012. “ Ara, una vegada més, es torna a carregar sobre les esquenes dels treballadors i treballadores el cost del servei. Per açò li demanem a l’Ajuntament que mitjance per a solucionar aquesta situació i afronte, d’una vegada per sempre, la remunicipalización. Pràcticament ha finalitzat la legislatura i aquest govern suposadament progressista no ha donat ni un sol pas en aquest sentit” , ha incidit Rosa Albert.

Per a la coordinadora de l’organització d’esquerres, un bon servei de poda i jardineria és essencial no solament per al manteniment sinó també per a la prevenció, i més quan necessitem augmentar el patrimoni arbori en els nous parcs de la ciutat. “ València ha d’adaptar-se al canvi climàtic i açò també passa per implementar una política de prevenció i un manteniment adequat en la jardineria, i açò s’aconsegueix amb professionals formats i qualificats i amb unes condicions dignes de treball”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button