EUPV aposta per una ordenança d’ocupació de la via pública que done prioritat a vianants

Rosa Albert: El govern municipal arriba massa tard a la priorització dels vianants enfront de les terrasses” 

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha valorat les noves restriccions anunciades pel govern municipal per a les terrasses de bars i locals del centre de la ciutat.  “Valorem  positivament l’anunci de noves restriccions sobre les terrasses ja que és un pas que sembla iniciar el camí per a donar prioritat als vianants en la ciutat, però la veritat és que aquesta proposta arriba tard i de forma incompleta” , ha dit Rosa Albert.  

Tal com ha assenyalat la coordinadora d’EUPV a València, “El govern municipal ha estat desoint sistemàticament les queixes veïnals sobre les molèsties causades per les terrasses, o les dificultats de pas per a persones amb mobilitat reduïda i, ara, en clau descaradament electoral, volen posar pegats a la situació. D’altra banda, no pot deixar-se de costat que les mesures proposades són clarament insuficients o senzillament es queden a mig fer ”.

Rosa Albert ha destacat que, encara que és difícil conciliar els interessos entre l’hostaleria i el veïnatge, açò no pot ser excusa per a la paralització que s’ha donat sobre aquest assumpte fins avui. “ És  molt important recordar que, malgrat el gran nombre de desplaçaments que es produeixen a peu, s’ha permès que les zones per als vianants siguen ocupades sistemàticament per les terrasses dels bars, els qui a més assumeixen una taxa que no s’ajusta a la realitat dels beneficis que obtenen en la majoria de casos” , ha destacat Albert, qui ha afegit que  “ l’ ocupació d’aquestes zones suposa que els vianants i persones amb mobilitat reduïda, carrets de bebè o de la compra, es vegen obligades a haver d’utilitzar la calçada”.

Tal com ha destacat Albert, “ Esquerra Unida sempre ha defensat la prioritat per als vianants, per açò avançar cap a què les terrasses ocupen només un 20% dels espais per als vianants és un pas important . No obstant açò, se segueix oblidant que per a fer una ciutat més amable seria necessari que no es poguera trobar cap obstacle en aquests espais, recuperant així els carrers per a la ciutadania”. 

Propostes sobre l’ocupació de la via pública

“ Les propostes  d’Esquerra Unida —ha destacat la coordinadora a València— es basen en una conciliació d’interessos, entre l’hostaleria i la ciutadania, veïnatge i vianants; per a açò proposem impulsar espais de negociació entre veïnatge i hostaleria per a cercar les mesures que eviten les molèsties veïnals, permeten la continuïtat de l’activitat hostelera amb totes les garanties, i desplacen les terrasses dels llocs per als vianants. Es tracta de qüestions bàsiques encaminades a prioritzar als vianants, fomentar l’activitat hostelera amb garanties i pal·liar les molèsties que provoquen als nuclis veïnals” , ha dit.

Per a concloure, la coordinadora d’Esquerra Unida a València ha posat l’accent en la importància del desenvolupament de polítiques d’esquerres que siguen realment transformadores, que combaten els models de terrassa clàssica ocupant la zona per als vianants, en tots els barris, per a reflectir una vertadera aposta per la mobilitat sostenible per als vianants, per recuperar la vida en els carrers, i aportar totes les garanties a l’hostaleria per a permetre la continuïtat de les terrasses, sense molèsties i amb seguretat; atallant així les dinàmiques que encara se segueixen arrossegant des dels anys de govern del Partit Popular.

Show More

Related Articles

Back to top button