EUPV demanda concreció i fets per a començar a cobrar l’IBI a l’Església

Rosa Albert: El govern municipal ha de passar amb urgència de les paraules als fets i començar a complir els seus compromisos amb la ciutadania 

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, s’ha pronunciat sobre l’anunci realitzat per l’equip de govern sobre el cobrament de l’IBI als immobles lucratius de l’Església. “Tot i que aquest anunci del regidor d’Hisenda és positiu, la veritat és que és una promesa que es va fer fa molts mesos i que encara no s’ha dut a terme. El govern municipal ha de deixar a un costat la publicitat i el màrqueting i començar a gestionar i complir amb els seus compromisos”, ha dit Rosa Albert. 

Tal com ha destacat la coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat,  “ A només  dues setmanes de l’inici de la campanya de cobrament de l’IBI, el regidor d’Hisenda s’ha volgut donar molta pressa a fer aquest anunci, però sense saber com es realitzarà i després d’haver-se compromès en altres ocasions sense haver-ho dut a terme. Lamentablement, estem finalitzant la legislatura i aquest govern del canvi continua sense avançar tampoc en aquesta qüestió. Esperem que en aquesta ocasió es complisca amb el  que s’ha promès i l’Església comence a pagar per uns immobles que utilitza per a obtenir beneficis econòmics” . Rosa Albert ha recordat a més que l’Església té l’obligació de pagar en tota Espanya per aquests immobles pels quals obté un lucre directe, i els ajuntaments tenen l’obligació de cobrar-ho amb diligència.

Albert ha insistit que, més enllà de les paraules, el govern municipal ha d’avançar amb els fets en alguna cosa tan bàsic com és la separació entre l’institucional i el religiós. “ Estem pràcticament igual que quan governava la dreta en aquesta ciutat, l’Església ha seguit sense pagar l’IBI, se segueixen mantenint els convenis i subvencions que es tenien subscrits i els càrrecs públics segueixen participant en actes de caràcter estrictament religiós. Les promeses electorals han de complir-se”, ha afirmat Rosa Albert, qui ha recordat a més que només a València l’església posseeix al voltant d’1.500 immobles, el 85% dels quals no té un ús religiós.

Show More

Related Articles

Back to top button