EUPV  planteja un nou Passeig Marítim consensuat amb les entitats veïnals d’El Cabanyal, Canyamelar i Malva-rosa

Rosa Albert: “El nou Pla Especial Cabanyal-Canyamelar té aspectes positius però encara hi ha molt camí a fer”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha  valorat algunes de les propostes del nou Pla Especial d’El Cabanyal-Canyamelar que ha qualificat com un pla amb llums i ombres. “El nostre és un suport crític. Valorem positivament alguns aspectes com la renúncia a l’alteració de l’actual trama urbana, però continuem pensant que és prioritari rehabilitar a construir nous habitatges”, ha manifestat.

La portaveu de l’organització d’esquerres, ha recordat que  El Cabanyal representa un símbol de resistència contra una política urbanística depredadora del territori i de la identitat que va impulsar el Partit Popular. “ Per això—ha dit Albert— saludem que el Pla abandone definitivament la perllongació de l’avinguda Blasco Ibáñez i que suposa en la pràctica el manteniment de la trama urbana actual d’El Cabanyal-Canyamelar així com la inversió en la rehabilitació d’habitatges socials.”

Tal com ha explicat Rosa Albert, el Pla es troba ara en una fase de consulta i informació pública i ha proposat a l’equip de govern que el Passeig Marítim dissenyat siga consensuat amb les entitats veïnals i ciutadanes no només d’El Cabanyal-Canyamelar sinó també de la Malva-rosa. “ La Malva-rosa ha estat un barri abandonat per les diferents administracions municipals. Aquest pla per a EUPV hauria de servir, a més de revertir l’afecció paisagística i ambiental produïda en l’any 1992 quan es va construir el Passeig, per a integrar la Malva-rosa en la façana marítima. Cal recordar que el Passeig Marítim abasta des del Passeig de Neptú a la Patacona” ha declarat.

La coordinadora d’EUPV València ha insistit en prioritzar la rehabilitació d’habitatges actuals buits abans que la construcció de nous edificis perquè, segons Albert, són innecessaris atesa la quantitat d’edificis pendents de rehabilitació així com també edificis buits. Per això ha proposat que “ la inversió prevista per a la nova construcció siga destinada a la rehabilitació dels ja existents i corregir així les polítiques negatives del Partit Popular”.

Finalment Rosa Albert ha reiterat l’oposició de la seua formació a la construcció d’equipaments hotelers d’una banda per l’afecció paisagística que suposaria i d’altra per la saturació de l’oferta del sector en la ciutat. “El nou model turístic sembla que aposta per fórmules com els apartaments turístics, però principalmente ens precupa la barrera ambiental i paisagística que suposaria la construcció d’un hotel amb les altures previstes”, ha conclòs.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button