EUPV insisteix en la necessitat de polítiques socials que atenguen dignament a les persones en situació d’exclusió social

Rosa Albert:  “Una ciutat com València no pot seguir sense un pla d’acció que assegure a les persones sense sostre l’accés als drets socials

 

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha considerat insuficients les accions desenvolupades per l’Ajuntament de València per a atendre les necessitats de les persones que viuen en els carrers de València davant la baixada de temperatures i ha exigit al govern de Joan Ribó que, tal com ha reclamat aquests dies la  Mesa d’Entitats de Solidaritat amb els Immigrants, es desenvolupen amb urgència mesures que protegisquen i asseguren a les persones sense recursos l’accés als drets socials. “En moments de temperatures extremes com aquest han d’engegar-se protocols flexibles que faciliten l’accés a albergs i espais habilitats, però més enllà de les actuacions puntuals, és necessari aplicar vertaderes polítiques socials que atenguen dignament a aquestes persones, vinguen d’on vinguen” , ha assenyalat Rosa Albert. 

La coordinadora, en la ciutat,de l’organització d’esquerres ha incidit en la proposta d’EUPV d’aprovar un vertader pla que plasme la realitat que viuen moltes persones diàriament en la nostra ciutat i done solució a les necessitats dels qui es veuen obligats  a viure en el carrer. “Des d’ Esquerra Unida sempre hem defensat que és fonamental garantir que qualsevol persona que estiga en el carrer sense un sostre on passar la nit tinga assegurada una plaça d’allotjament no solament durant els dies de fred més intens si no durant tot l’any” , ha defensat Albert. Així mateix, ha afegit que no es pot aplicar un criteri únic a l’hora de deixar entrar en els albergs a persones sense sostre sinó que cal comprendre les necessitats personals en cada cas. “Per açò una ciutat com València no pot seguir sense un pla d’acció que aborde aquesta problemática”, ha assegurat.

“Des d’ EUPV defensem unes polítiques que s’adapten a les noves necessitats socials, que siguen inclusives i que corregisquen les desigualtats existents, la qual cosa porta aparellat una càrrega pressupostària. Hem de treballar transversalment, de manera planificada i coordinada amb altres administracions públiques i també amb les associacions socials, per a garantir els drets de totes les persones i bandejant la caritat i l’almoina”, ha explicat Rosa Albert.

 

Show More

Related Articles

Back to top button