EUPV exigeix a l’Ajuntament que garantisca la seguretat dels treballadors de les empreses que contracta

Rosa Albert: “ És inadmissible que el Govern municipal permeta situacions de desprotecció com la qual ha denunciat la pròpia Inspecció de Treball”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, s’ha manifestat en relació a la multa que ha imposat la Inspecció de Treball a l’Ajuntament de València en haver subscrit un contracte de serveis sense informe de seguretat i salut en el muntatge de graderies dels concerts de la Feira de Julio, que va acabar amb la mort d’un treballador. “L’Ajuntament està obligat a disposar tots els recursos necessaris per a garantir la seguretat en les empreses que contracta, per la qual cosa són inadmissibles situacions com aquesta que deixen en absoluta desprotecció als treballadors i treballadores” , ha assenyalat Albert. 

Tal com ha destacat la coordinadora d’EUPV en la ciutat, “Qualsevol ajuntament, com a administració pública que és, i més si es considera d’esquerres, ha de garantir que no es produïsquen situacions de desprotecció i risc absolut com la qual ha denunciat la pròpia Inspecció de Treball”.

Rosa Albert ha recordat que “Esquerra Unida sempre ha denunciat que les reformes laborals dutes a terme pel PP i el PSOE afavorien, entre altres coses, la inseguretat laboral i per tant l’augment dels accidents mortals en el treball. D’altra banda —ha afegit la coordinadora d’EUPV València— el Govern municipal no pot fer desistiment de la responsabilitat que té i ha d’evitar que les empreses que contracta exposen als seus treballadors a riscos als quals mai haurien d’haver-se exposat. Per açò, han de destinar-se tots els recursos que siguen necessaris per a garantir al màxim la seguretat dels treballadors i treballadores i assumir responsabilitats perquè fets com aquest no puguen repetir-se.

Show More

Related Articles

Back to top button