EUPV reclama més fets i menys promeses després del Debat de l’Estat de la Ciutat

Rosa Albert: “Trobem a faltar unes propostes que transformen realment la ciutat”

 

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha qualificat de poc productiu el Debat de l’Estat de la Ciutat celebrat aquesta setmana a l’Ajuntament de València. “Una vegada més hem sentit a aquest Govern parlar sobre projectes futurs o en tràmit, que segueixen deixant per a un altre moment les necessitats i reivindicacions bàsiques dels veïns i veïnes. Cal desenvolupar polítiques que transformen el dia a dia i que repercutisquen directament en la ciutadania”, ha dit Rosa Albert. 

Per a la coordinadora d’EUPV en la ciutat, “si bé s’ha pogut avançar  fent pegats en algunes qüestions, la realitat és que els barris i la seua població queden sempre en segon lloc, condemnats a promeses i projectes que no acaben d’arribar. Així s’ha pogut visibilizar en aquest últim plenari, on van ser les pròpies entitats veïnals els qui van traslladar el seu malestar sobre aquest tema”.

En aqueix sentit, Rosa Albert ha destacat que ha sigut un pas important permetre augmentar el temps de les intervencions de les entitats veïnals. “ Valorem  que el Govern municipal haja modificat el seu reglament per a permetre que s’expressen durant més temps les associacions i federacions de veïns i veïnes, que  tot i que encara que segueix sent escàs, ha permès reflectir el sentir d’abandó per part dels barris” , ha assenyalat la portaveu de l’organització d’esquerres.

Un ajuntament paralitzat 

Tal com ha destacat Rosa Albert, “Aquest  Ajuntament, en contra del manifestat en el Debat, es troba paralitzat en els seus projectes  sense que es concreten els mateixos. Hi ha molts exemples sobre aquest tema, com ocorre amb l’accessibilitat o amb la mobilitat urbana, amb la falta de compliment de promeses en transport públic o amb l’eliminació de carrils sense aparcaments dissuasoris; fets que provoquen que tota la inversió que es diu haver bolcat ni tan sols siga percebuda pels veïns i veïnes”

“Una altra de les qüestions segueix sent la problemàtica amb la neteja o jardineria, on l’abandó arriba a nivells escandalosos en els barris de la perifèria, o la implantació de més contenidors de recollida selectiva sense la deguda informació sobre aquest tema. Des d’Esquerra Unida—ha afegit Albert—seguim apostant per la remunicipalització de serveis públics com aquests, que a més de millorar el servei i la repercussió en la ciutat, permetria la creació de molts llocs de treball amb millors condicions laborals. Lamentablement, i com vam poder veure en el Debat, les remunicipalitzacions i el treball digne no són qüestions en l’agenda d’aquest Govern municipal”.

Corredor Verd

Respecte de l’anomenat Corredor Verd, Rosa Albert ha reiterat l’aposta de la seua formació per la generació d’espais verds que complisquen la funció d’oxigenació de la ciutat però també una funció de socialització i ha assenyalat que aquests projectes han d’estar emmarcats dins d’un disseny global de la ciutat. “Després de tres anys, el govern municipal ens presenta, com el seu projecte estrella el Corredor Verd, però en realitat es tracta d’un catàleg de bones intencions maquilladas amb algunes actuacions concretes com la reclamació històrica per part dels veïns i veïnes de Natzaret de la construcció, que compartim, d’un Parc sobre l’antic llit del riu” ha manifestat la coordinadora d’EUPV a València.

En aquesta línia argumentativa la dirigent d’esquerres ha lamentat que el govern de la Nau no haja sigut capaç de presentar la seua idea de ciutat a través d’una eina com és el PGOU i que era un dels punts del pacte de la Nau. “Ha passat una legislatura i seguim sense un PGOU que done resposta als reptes urbanístics d’aquesta ciutat, sense consolidar una façana Marítima que pose a València de cara al mar, sense rehabilitar i reactivar El Cabanyal… En definitiva s’ha actuat de manera parcial donant la sensació de no tenir un criteri clar”, ha incidit Albert.

Economía

Per a EUPV les dades oferides per l’alcalde són unes macroxifres que han repercutit poc en el dia a dia dels valencians i valencianes. La realitat—segons Albert— és que els plans d’ocupació llançats pel consistori no han generat una ocupació estable i de qualitat i que les ajudes al petit comerç no acaben de concretar-se.

“Sembla que el Govern municipal centra el seu model econòmic en el sector turístic sense regular els danys col·laterals que aquesta activitat genera en la ciutat com a sorolls, brutícia o augment dels lloguers” ha postil·lat Albert.

Unes propostes per a la ciutadania

“Algunes de les propostes d’Esquerra Unida—ha destacat la coordinadora a València— es basen en una inversió materialitzada en molt més que projectes”. Rosa Albert ha destacat la rellevància d’impulsar polítiques actives de benestar social i serveis públics. “Són qüestions fonamentals l’augment de l’habitatge públic, el desenvolupament de les escoles infantils, l’atenció a una població envellida que requereix més inversió i personal; no podem reduir-ho tot a l’augment de dispositius de control”, ha afegit.

Per a concloure, la coordinadora d’Esquerra Unida a València ha posat l’accent en la importància del desenvolupament de polítiques d’esquerra que siguen realment transformadores, que combaten els mateixos problemes que van manifestar les associacions veïnals, i que permeten eradicar l’abandó dels barris. “Precisament, el desenvolupament de polítiques efectives veritablement d’esquerres, serà la garantia perquè no torne a governar a València la dreta, i perquè es puga aconseguir una transformació real de la ciutat”, ha assenyalat Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button