EUPV València reclama una política de paisatge urbà propera als i les vianants

Rosa Albert: “L’absència d’una gestió eficaç pot seguir ocasionant nous accidents en la via pública”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha reclamat una Ordenança municipal de paisatge urbà que s’acoste als i les vianants i es complisca. “Els carrers i les places de la ciutat no són només un lloc de trànsit, cal donar valor als elements paisatgístics que la componen, adequar el mobiliari urbà, cuidar el manteniment dels carrers, i ser respectuosos amb l’entorn arquitectònic i urbà”, ha assenyalat Rosa Albert.

La dirigent de la formació d’esquerres ha fet referència a zones on les voreres estan en molt mal estat i s’estan ocasionant accidents de vianants, com ha ocorregut aquesta mateixa setmana passada en la Plaça Joan de Vilarrasa, així com a carrers en les quals s’estan senyalitzant obres de manera deficient, constituint un autèntic perill per a les persones, com ocorre ara mateix en les proximitats del Mercat Central.

“Aquests treballs constitueixen a més part dels serveis públics que reclamem que es gestionen de manera directa des de l’Administració municipal, per a esmenar les deficiències actuals en qüestions com a senyalització o manteniment de la via pública. L’absència d’una gestió eficaç per part de l’Ajuntament pot seguir ocasionant nous accidents en la via pública”, ha dit Rosa Albert.

Aquesta Ordenança sobre el paisatge urbà que proposa Esquerra Unida contempla també el control de les activitats d’empreses privades que puguen afectar a l’estètica urbana, proposant la creació d’una comissió especial sobre aquest tema que compte amb la participació de les associacions veïnals.

“A tall d’exemple, en aquests mesos d’estiu estem veient com les us invertides destinades a les bicicletes estan sent copades per empreses privades de lloguer que les usen com a expositor publicitari. És necessari que es complisca amb una regulació de les activitats i esdeveniments que realitzen les entitats privades en la via pública, tenint en compte a més les característiques específiques de cada carrer o barri i respectant a l’entorn i a les persones”, ha explicat la coordinadora d’EUPV València.

Show More

Related Articles

Back to top button