Un debat sobre el futur de les pensions inaugura un cicle de conferències impulsat per EUPV València ciutat

Cayo Lara: “El sistema públic de pensions és viable malgrat allò que se’ns vol fer creure”

L’excoordinador federal d’IU Cayo Lara ha acudit a la ciutat de València per a participar en unes jornades sobre el Sistema Públic de Pensions, organitzades per Esquerra Unida de la ciutat de València. Aquest acte ha comptat amb la presència de Raquel Ruiz del Col·lectiu de Majors de l’Horta de PCPV i ha sigut presentat i moderat per la coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert.

Cayo Lara ha volgut traslladar diversos missatges a la societat valenciana i espanyola en el seu conjunt. En aquest sentit ha destacat que “és viable mantenir el sistema públic de pensions per a avui, per a demà i per a dins de cinquanta anys; no hi ha cap problema tècnic pel mig, hi ha un problema polític”. Per al dirigent d’IU, al darrere de tot aquest atac que està tenint el sistema públic de pensions, està la banca, els fons d’inversió i companyies asseguradores. “Aquestes polítiques neoliberals pretenen afeblir els sistemes públics de protecció per a prevaldre els sistemes privats de pensions”, ha asseverat.

Tal com ha explicat Cayo Lara, una de cada tres persones en aquest país viu de les pensions i, al seu judici, es tracta d’un problema qualitatiu i quantitatiu, ja que hi ha 10 milions de pensionistes però s’incrementa amb 5 milions més que depenen de manera directa d’aquestes pensions, tot i no rebre-les. “Però destaca tota l’ocupació directa i indirecta generada en els sectors sociosanitaris, és a dir, residències de majors, hospitals, dependència, etc… En definitiva, en els treballs dedicats a cura de majors, per tant, un pilar fonamental per a mantenir l’estructura social però al mateix temps també, l’estructura de l’Estat econòmic des del punt de vista que no es produïsca una desintegració social del país”, ha incidit.

Cayo Lara ha destacat que les pensions “són un problema per als pensionistes actuals però sobretot per als futurs i per ells hem d’intentar treballar per a convèncer a tota la gent jove que s’haurà de jubilar en el futur. En definitiva es tracta del manteniment del sistema públic de pensions”.

Finalment, el dirigent d’esquerres ha emfatitzat que no es pot seguir mantenint el finançament del sistema solament per la via de les cotitzacions sinó que ha de fer-se simultàniament per la via dels pressupostos generals de l’Estat, i hi ha recursos i possibilitats per a açò. “Ho estem explicant ací a València i ho anem a seguir explicant per a seguir mantenint la tensió, la informació i el coneixement perquè aquesta és una batalla que hem de guanyar des de la informació, pedagogia i el debat per a desmuntar aqueixes idees per a carregar-se el sistema públic de pensions”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button