EUPV denuncia que l’escoleta de Mestalla segueix tancada

Rosa Albert: “És inadmissible que unes instal•lacions com aquestes seguisquen sense donar el servei públic per al qual van ser creades”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha lamentat que en ple procés de matriculació per al curs 2018-2019 l’Escola Infantil situada en el barri de Mestalla romanga, un altre curs més, tancada. Situada en el Carrer Ros Belda, aquest equipament públic construït amb càrrec al Pla Confiança que va tenir un cost d’1,5 milions d’euros, roman tancat i inutilitzat des de la finalització de les obres fa ja més de 5 anys. “No entenem que unes instal•lacions construïdes per a oferir un servei públic, que considerem essencial, com és l’educació seguisquen sense tenir cap ús i sense que ningú done una solució sobre aquest tema”, ha declarat.

Rosa Albert ha explicat que ens trobem en el període de matriculació per al curs escolar 2018-2019 i que aquesta escoleta no figura en l’oferta de l’Administració Educativa. “És una llàstima que les famílies de la zona no puguen tenir la possibilitat d’escolaritzar a les seues filles i fills en escoles públiques gestionades de manera directa en el tram 0-3 anys i, o ,s’hagen de desplaçar o acudir a la xarxa privada”, ha manifestat.

Tal com ha recordat la dirigent de la formació d’esquerres, EUPV ha vingut denunciant aquesta situació tant en l’anterior legislatura com també en aquesta. “Dissortadament no hem avançat gens en tots aquests anys. En aquest tema, l’actual govern municipal no ha sabut revertir la situació” ha incidit.

La portaveu d’EUPV a València ha reiterat l’aposta de la seua formació per una xarxa pública d’escoles infantils gestionades de manera directa. “Sempre hem defensat que l’Ajuntament com a administració més propera a la ciutadania ha d’oferir places públiques en les escoles infantils municipals. És ara quan es pot i es deu corregir un desequilibri generat durant els anys de govern del PP en la ciutat de València” ha insitit.

Per a Albert, el govern municipal ha de complir amb els compromisos del pacte de la Nau respecte a la gratuïtat en el tram de 0-3 anys i apostar amb més decisió per la gestió directa, revertint les actuals concessions. “Una vegada més, ens trobem amb unes declaracions d’intencions, que compartim, però que no obstant açò, en la pràctica s’avança o molt lentament o gens, com és el cas de l’escoleta de Mestalla”, ha finalitzat.

Show More

Related Articles

Back to top button