EUPV exigeix que es destine el romanent de tresoreria a la creació d’un Pla d’Ocupació Municipal dirigit a la població en risc d’exclusió

Rosa Albert: “Davant la realitat social en la qual ens trobem, cal prioritzar a oferir treball digne i de qualitat”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha exigit a l’equip de govern que el romanent de tresoreria, és a dir, la diferència entre el pressupostat i l’executat en l’últim exercici per part de l’Ajuntament de València, “es destine a un Pla d’Ocupació Municipal dirigida a la població en risc d’exclusió”.

Aquest Pla d’Ocupació ha de fer-se, a més, mitjançant gestió directa des de l’Ajuntament, ja que és “la millor forma de generar treball digne i de qualitat al mateix temps que els veïns i veïnes reben uns millors serveis”, ha dit Rosa Albert.

“Amb la gestió directa i amb una planificació de treballs impulsada des del propi Ajuntament, aquest Pla d’Ocupació repercutiria tant en les persones com en la pròpia ciutat”. D’aquesta manera, ha afegit la coordinadora, “s’ oferiria una solució per a tots aqueixos projectes que, a l’espera de ser licitats, han caigut en l’oblit institucional malgrat les reclamacions ciutadanes, com puguen ser el manteniment de parcs, obres inacabades, jardineria, neteja, accessibilitat, i un llarg etcètera”.

La coordinadora d’EUPV a València ha incidit que “Els Plans d’Ocupació Municipals han d’estar dirigits a pal•liar les exclusions socials, fet que, a més, suposaria de manera directa una disminució molt considerable dels usuaris i usuàries de Serveis Socials, amb el corresponent estalvi en les ajudes d’emergència”.

Rosa Albert ha destacat així mateix la necessitat de gestionar de manera directa aqueix Pla d’Ocupació des de l’Ajuntament. “Un govern que es considere d’esquerres no pot posar aqueixos diners en mans d’empreses privades perquè facen les seues pròpies contractacions, ha de ser el propi Ajuntament qui, des dels seus diferents departaments, procedisca a la contractació del personal” ha dit Albert.

Respecte a les prioritats assenyalades fa uns dies pel propi alcalde— Joan Ribó va anunciar que en primer lloc es destinarà el romanent de Tresoreria a pagar el deute als bancs— la coordinadora d’EUPV en la ciutat ha assenyalat que, “ davant la realitat social en la qual ens trobem, prioritzar la destinació d’aqueixos diners a oferir treball digne i de qualitat, encara que siga de manera temporal, suposa donar-li sentit a aqueix ‘primer les persones’ que no acaba de concretar-se mai” .

“Venim de commemorar el Primer de Maig en el qual hem reivindicat millor ocupació i salaris dignes. Des d’Esquerra Unida sempre hem defensat que la gestió directa de serveis és essencial per a la generació d’ocupació de qualitat, que a més repercutirà en la prestació d’un millor servei a la ciutadania”, ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button