EUPV demana més compromís a l’Ajuntament en la consolidació d’una mobilitat sostenible

Rosa Albert: “Les persones han de ser la mesura sobre la qual es base la mobilitat de la ciutat”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha demanat a l’Ajuntament un major compromís i una voluntat decidida per a consolidar el model de mobilitat urbana sostenible, que per a la formació d’esquerres passa per posar a les persones com el centre de l’acció política. “Aquests dies hem vist a l’alcalde Ribó demanant més inversió de l’Estat per al transport metropolità, reivindicació que des d’EUPV compartim, però li demanem a l’equip de govern que treballe des de les seues competències municipals perquè la ciutat s’adapte a les persones i no a l’inrevés, i en aquest punt urgeix, al nostre entendre, una implementació, i si és necessari una actualització, del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible”, ha declarat.

Tal com ha explicat Rosa Albert, el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) preveu actuacions i estratègies que en aquests moments encara no s’han concretat. La dirigent d’Esquerra Unida ha assenyalat que quan es parla de ‘ciutat sostenible i amable’ a més del transport amb bicicleta o el transport públic urbà, “ cal centrar l’acció en els i les vianants” i ací, segons Albert, s’ha avançat poc.

“De res ens serveix tenir voreres més amples si els i les vianants no poden circular per elles en estar ocupades per terrasses o a causa de la mala planificació del mobiliari urbà i contenidors. De poc serveix pacificar el trànsit en uns pocs carrers si com a conseqüència d’açò es col•lapsen altres grans vies i els barris acaben sent els grans perjudicats. Poc avancem si s’amplia la xarxa de carril bici mentre no es manté en condicions l’existent en les àrees perifèriques, o si continuem sense planificar aparcaments dissuasoris i zones per a residents”, ha dit Rosa Albert, qui ha afegit a més que “aquestes són queixes que han repetit una vegada i una altra les associacions veïnals i que l’equip de govern faria bé a atendre”.

Deficiències de manteniment malgrat el superàvit
Així mateix, la coordinadora d’EUPV en la ciutat ha fet referència al superàvit de 62,2 milions d’euros anunciat aquesta setmana per l’alcalde Joan Ribó, qui ha qualificat com “qüestió imprescindible” per a l’equip de govern el pagar el deute.

Rosa Albert, en canvi, ha recordat que des d’Esquerra Unida “sempre hem defensat que en primer lloc s’ha de treballar en el benefici social dels més desfavorits i a pal•liar desigualtats, després en el manteniment de la infraestructura i a potenciar els serveis de la ciutat i, en últim lloc, el pagament del deute”.

En aquest sentit i en relació a les qüestions de mobilitat que ha repassat avui Rosa Albert, “és significatiu” ha dit “que, malgrat la capacitat econòmica que demostra aquest superàvit, se seguisquen deixant de costat qüestiones bàsiques de manteniment que fan que fins i tot els semàfors deixen de fer la seua funció en estar ocults o amb la seua estructura danyada, amb el consegüent perill que açò ocasiona”, ha conclòs la coordinadora d’EUPV València.

Semàfor en mal estat orientat al costat contrari dels carrils corresponents.
Semàfor en mal estat orientat al costat contrari dels carrils corresponents.
Show More

Related Articles

Back to top button