EUPV urgeix a l’Ajuntament a promoure més habitatge social

Rosa Albert: “El parc públic d’habitatges segueix sent insuficient per a atendre a les persones en situació d’exclusió social”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha recordat la urgent necessitat d’incrementar el parc d’habitatge social de la ciutat i que aquest es pose de manera efectiva al servei de les famílies en situació de vulnerabilitat. La portaveu de la formació d’esquerres ha fet aquestes declaracions després de presentar-se aquesta setmana l’estudi sobre la situació de l’habitatge públic que ha elaborat el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana. “És urgent desenvolupar d’una manera decidida polítiques que posen el focus en el reconeixement real de l’habitatge com un dret bàsic de les persones” , ha assenyalat Rosa Albert.

“D’ acord amb l’informe presentat pel Síndic, el parc públic d’habitatges és insuficient per a atendre a les persones en situació o en risc d’exclusió social” —ha indicat— i aquesta circumstància es concentra especialment en les capitals de província, sent la ciutat de València un dels municipis on és necessari actuar. “l’ Ajuntament, com a administració més pròxima a la ciutadania, no pot ser alié a aquesta situació i deu actuar amb urgència, més encara tenint en compte l’alt nombre de llars que es troben en el límit de la pobresa en habitatge, és a dir, que en qualsevol moment podrien requerir suport públic urgent, tal com conclou l’informe”, ha dit la coordinadora d’EUPV a València.

Rosa Albert ha recordat, a més, que la seua formació sempre ha defensat implementar amb urgència mesures perquè la ciutadania no perda el seu habitatge, com ara polítiques de lloguer social, la creació d’una borsa de lloguer social d’habitatges privats gestionada per l’Ajuntament, la creació de finques amb habitatges municipals de lloguer a preu social o la promoció de construcció d’habitatge protegit a preus assequibles.

Show More

Related Articles

Back to top button