EUPV reclama que es concrete l’ús de les alqueries rehabilitades a Malilla

Rosa Albert: “El barri de Malilla està necessitat d’infraestructures per a ús veïnal i social”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha expressat la seua preocupació per l’ús que es farà de les alqueries rehabilitades en el parc de Malilla. “Una vegada més ens trobem amb declaracions ambigües dels responsables municipals. Desgraciadament estem acostumant-nos a escoltar unes propostes, aparentment progressistes, que després o no es concreten o es canvien. Per açò li exigim al govern municipal que explique què entén per ús públic, com va declarar en el seu moment, i si comptarà amb les associacions veïnals i socials. L’obertura del parc de Malilla és una oportunitat per a demostrar que aquest govern pensa en els veïns i veïnes” ha manifestat.

Rosa Albert ha assenyalat que el parc de Malilla ha suposat una millora per a aquest barri de més de 22.000 habitants i, al seu judici, ha estat abandonat per les diferents administracions, i, el desenvolupament del qual s’ha fet sense cap planificació. El resultat, per a la coordinadora de la formació d’esquerres, és un barri que no cobreix les necessitats socials dels seus veïns i veïnes. “Per això, l’ús que se li done a les alqueries rehabilitades és primordial. Li demanem al Govern de la Nau que les destine a ús social i cívic i que escolte la veu de veïns i veïnes” ha declarat.

La dirigent d’esquerres ha volgut recordar que la participació ciutadana va més enllà de les votacions telemàtiques. “ Moltes associacions socials, esportives, culturals o veïnals de barri no poden exercir en condicions les seues activitats perquè no tenen un local social. La participació ciutadana es construeix recolzant aquestes iniciatives. Aquestes alqueries poden pal·liar aqueix dèficit” ha incidit.

Des d’EUPV “ sempre hem defensat una democràcia participativa real, que no defraude a veïns i veïnes, que els faça còmplices de les decisions que es prenguen a nivell de barri i de ciutat i açò passa per treballar amb els organitzacions veïnals i ciutadanes, és a dir per la cogestió. Si realment volem canviar el model de ciutat necessitem un teixit social estructurat i organitzat, no clientelista que puga complir dignament les seues finalitats. El govern municipal té, ara, una oportunitat per a demostrar que creu en aquest model” , ha finalitzat Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button