EUPV exigeix al govern municipal una solució per a les famílies excloses del xec escolar

Rosa Albert: “El que ha ocorregut amb el xec escolar és inacceptable”

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha expressat la seua indignació per la decisió de l’equip de govern d’excloure a les famílies d’immigrants sense papers de les ajudes per a les guarderies. “Resulta paradoxal que es proclame que la prioritat del govern municipal són les persones i s’excloga de les ajudes a els i les qui més ho necessiten. Aquestes famílies no poden esperar. Cal donar-los una solució ja”, ha manifestat.

Rosa Albert ha explicat que el deure dels governants és donar solucions a les necessitats dels veïns i veïnes. Per a Albert aquest desafiament cal encarar-lo amb decisió i valentia. “ Allò prioritari per a l’ajuntament hauria de ser que aquestes famílies accedisquen a les ajudes. Ens preocupen les declaracions de les responsables dels departaments afectats perquè denoten una concepció de la política social basada en la caritat i en la burocràcia més que en la prevenció per a la correcció de les desigualtats socials i el que és més greu ni s’apunta una solució per a enguany ni es preveu res per a cursos pròxims. Ens resulta totalment intolerable que la resposta a aquest problema siga inhibir-se o passar-se la pilota d’un departament a un altre” ha afegit.

La dirigent de la formació d’esquerres ha assenyalat que són els poders públics els qui tenen l’obligació de garantir que totes les persones, i especialment les més vulnerables, puguen tenir un accés igualitari a tots els serveis i açò al seu judici passa per una coordinació dels diferents serveis municipals implicats.“ Una vegada més, ens trobem amb una descoordinació entre diferents serveis municipals que repercuteix de manera negativa en les famílies més necessitades. A més, no podem oblidar que en aquest cas la decisió afecta a menors, el que hauria de ser una prioritat i per tant un motiu més per a rectificar” ha incidit.

Des d’EUPV defensem la necessitat d’unes polítiques transversals que s’anticipen a les demandes socials i donen solucions a les noves necessitats. Per a açò, és necessari que es pressuposte adequadament i que el benestar de les persones siga l’eix central de l’acció de govern.“ Ens preguntem quantes situacions com la qual s’ha produït amb el xec escolar, s’estan donant o s’han donat i per açò creiem necessària una política basada en la prevenció i en la coordinació dels departaments implicats, amb uns protocols d’actuació àgils, i que s’anticipe a casos com els ocorreguts”, ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button