EUPV exigeix plans operatius d’emergència per als mesos d’hivern

Rosa Albert: “Davant la situación crònica de la pobresa i l’arribada de l’hivern hem d’actuar de manera planificada i coordinada”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha recordat que els informes tècnics indiquen que la pobresa es cronifica en la ciutat, així com el canvi en els perfils de la persones en exclusió social. A aquesta situació que és estable al llarg de l’any, cal afegir l’arribada de l’hivern. “ Demanem a l’Ajuntament que elabore un pla en coordinació amb la Generalitat i Govern Central per a evitar situacions dramàtiques”, ha declarat.

La dirigent de la formació d’esquerres ha explicat que el canvi climàtic ha alterat els períodes estacionals i les temperatures experimenten grans canvis de manera ràpida, la qual cosa obliga a estar preparats. “En els casos excepcionals com són les temperatures extremes hem d’engegar uns protocols flexibles que faciliten l’accés a albergs i espais habilitats a les persones usuàries de les mateixos”, ha manifestat.

Per a Albert, l’Ajuntament, com a Administració més propera a la ciutadania, ha de comprometre’s amb els sectors més vulnerables. “L’Operació Fred és la part més visible, però, si realment volem atendre les noves necessitats socials, hem de treballar transversalment de manera planificada i coordinada amb altres administracions i també amb les associacions socials i ciutadanes que estan al carrer i garantint, sempre, la dignitat de les persones”, ha afegit.

Des d’EUPV “defensem unes polítiques que s’adapten a les noves necessitats socials, que siguen inclusives i que corregisquen les desigualtats existents , la qual cosa porta aparellada una càrrega pressupostària. Hem de treballar per garantir els drets socials a totes les persones i bandejar la caritat i l’almoina”, ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button