EUPV lamenta que el govern de la Nau mantinga l’edificabilitat en el Parc Central

Rosa Albert: “L’herència rebuda no justifica aquesta decisió”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat el seu malestar per la decisió del govern municipal de mantenir el projecte de gratacels en el Parc Central. “Entenem que el Parc Central a més d’una reivindicació reclamada i esperada durant molt temps és també una operació ferroviària i urbanística que implica una transformació de gran transcendència per a la ciutat, per açò li demanem a l’Ajuntament que rectifique, que done veu als veïns i pense en si aqueixes edificacions són necessàries per a la ciutat”, ha manifestat.

Rosa Albert ha recordat que el Parc Central és de gran transcendència per a la ciutat perquè a més d’unir la ciutat hauria de ser el gran pulmó verd que amb les torres no ho serà tant i ha rebutjat l’argument de l’herència rebuda per a justificar l’edificabilitat. “ Una vegada més, sembla que prevalen els interessos econòmics enfront d’uns altres més generals com els mediambientals i les conseqüències especulatives per als veïns i veïnes dels barris afectats. L’Ajuntament hauria de fer-se valdre davant les administracions autonòmica i estatal i recaptar els fons públics que una ciutat com València es mereix per a una infraestructura com aquesta”, ha incidit.

La dirigent d’esquerres ha explicat que el desenvolupament urbanístic de la ciutat s’ha fet, en les últimes dècades, sobre la base d’uns interessos allunyats dels de la ciutadania la qual cosa ha generat una política especulativa d’habitatges i una manca de serveis públics en els barris. “Les torres projectades, estratègicament, en el Parc Central, aportaran finançament però significaran més especulació en els barris afectats a més de perpetuar un model de ciutat desfasat i que no contempla les necessitats actuals i sobretot les futures”, ha afegit .

Albert ha assenyalat que últimament estan d’actualitat les diferents infraestructures, oblidades en el temps, com l’accés nord o el propi Parc Central. No obstant açò, sembla que es deixe de banda als vertaders destinataris d’aquests projectes. “Sembla que l’interès per portar-los a terme siga l’econòmic mentre els interessos veïnals queden en un segon pla i amb poca concreció. Per açò reclamem un calendari que prioritze els interessos veïnals. En el cas del Parc Central connectar Malilla amb la resta de la ciutat hauria de ser una prioritat”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button