EUPV lamenta que els pressupostos municipals s’allunyen de les necessitats dels veïns i veïnes

Rosa Albert: “Més enllà de les xifres, hem de valorar si aquests pressupostos compleixen el seu paper d’instrument corrector de les desigualtats”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha valorat com a desequilibrades les línies que regiran els pressupostos municipals per a l’any 2018. “Mentre que una part important dels ingressos se sustenta en els impostos, açò és, sobre veïns i veïnes, no s’aprecien compensacions per als mateixos com serien les millores en la poda i neteja o en un millor transport públic”, ha manifestat.

Rosa Albert ha explicat que la seua formació defensa unes polítiques públiques que revertisquen les activitats externalitzades. “La nostra aposta haguera sigut una remunicipalització decidida, per açò veiem amb preocupació que es mantinga i es plantege la possibilitat d’augmentar l’externalització en serveis com els encarregats amb la gestió d’alguns tributs. En definitiva, s’ha perdut una oportunitat per a fer una política més d’esquerres, és a dir, que prevalga l’interés públic sobre els interessos privats”, ha indicat.

La coordinadora de la coalició d’esquerres ha expressat la seua preocupació pel fet que no s’haja concretat una data per a la Carta Municipal. “Aquesta ha estat una reivindicació històrica que, ara, amb governs del mateix signe polític, hauria d’haver-se concretat ja”. La Carta Municipal implica l’assumpció de majors competències en matèries com a esport, urbanisme, habitatge, joventut o drets socials i la finalitat dels quals ha de ser la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes. “En definitiva es tracta de considerar a València com una gran capital amb un règim jurídic com Madrid o Barcelona i açò comporta unes inversions adequades”, ha afegit. “Li demanem al govern municipal que es mantinga més ferm a l’hora de negociar les inversions per a la ciutat amb les administracions autonòmica i estatal”, ha incidit la coordinadora d’Esquerra Unida a la ciutat.

Rosa Albert ha explicat que respecte a les obres pressupostades corresponen a obres ja previstes. “En aquest capítol ens haguera agradat més actuacions en alguns barris”, ha assenyalat.

La dirigent d’esquerres ha valorat l’augment en personal. “Esperem que aquest augment de personal es traduïsca en una major agilitat i en una millor atenció a veïns i veïnes i repercutisca en el seu dia a dia i especialment en la població més vulnerable”, ha afegit.

Rosa Albert s’ha referit també a l’increment pressupostari en participació. “EUPV aposta decididament pels pressupostos participatius, ara bé, considerem necessari replantejar el model actual per a fer-ho més pròxim, àgil i eficaç”, ha conclòs.

 

Show More

Related Articles

Back to top button