EUPV reclama més control sobre la publicitat en les façanes de l’entorn de la Llotja

Rosa Albert: “És inacceptable la degradació estètica en la qual està sumint-se Ciutat Vella i especialment la Llotja i el seu entorn”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha exigit al govern municipal que siga estricte en el compliment de les ordenances municipals i que no permeta la deterioració urbanística i estètica en les zones protegides de la ciutat. “Ens preocupen les alteracions urbanístiques que s’estan produint a l’entorn de la Llotja així com la proliferació de cartells de promoció de negocis que alteren les façanes de la Plaça Doctor Collado i voltants”, ha declarat.

Albert ha recordat que la Llotja a més de tenir el nivell de protecció 1, ha sigut declarada patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, la qual cosa al seu judici hauria d’obligar a ser especialment acurats no solament amb el propi edifici sinó amb el conjunt que conforma i açò passa també per controlar la publicitat i retolació dels comerços i negocis, especialment els de nova creació. “N’hi ha prou amb fer un volt per l’entorn de la Llotja per a comprovar que algunes retolacions no s’integren harmònicament en el seu entorn, com marca la normativa vigent. S’ha fet un bon treball de retolació i publicitat exterior en els establiments tradicionals, no obstant açò observem una major permissivitat, que no compartim, en alguns locals recents”, ha afegit.

La dirigent d’esquerres ha explicat que la seua formació aposta per un turisme de qualitat, que siga integrador, sostenible i responsable i açò passa per actuacions decidides i integrals. “La Llotja i el seu entorn són un exemple de com es pot donar un plus a la nostra ciutat. Per això, des d’EUPV defensem una zona de vianants total en la Llotja i voltants que vaja més enllà dels actuals suports per a testos i que s’intervinga també el seu entorn per a posar en valor els elements arquitectònics del mateix i aconseguir així un conjunt harmònic i atractiu”, ha manifestat. “Una ciutat és atractiva per al turisme de qualitat si ho és també per als seus veïns i veïnes”, ha conclòs Albert.

Retolació no integrada en Ciutat Vella.
Façana desapareguda en Pl. Doctor Collado.
Show More

Related Articles

Back to top button