EUPV exigeix al tripartit coordinació, planificació i decisió en el disseny de la ciutat de València

Rosa Albert: “La ciutat ha de ser un lloc per a viure i conviure en les millors condicions possibles on veïnes i veïns siguen l’eix central”

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha reclamat al govern municipal que quan presenten una proposta de calat com aquelles que afecten al disseny de ciutat siga planificada, consensuada i s’aborde de manera decidida. “Si volem canviar el model de ciutat, hem d’apostar per actuacions que romanguen en el temps i per això cal planificació, coordinació entre els departaments, participació i consens”, ha manifestat.

Rosa Albert ha explicat que canviar el model d’una ciutat com València és complex però si s’aposta per aquest canvi cal tenir en compte no solament la situació de partida sinó també com afectaran les actuacions que es facen en la ciutat del futur. “Per això, hem de proposar a veïnes i veïns solucions i alternatives que li ajuden en la seua quotidianitat i no incertesa com es desprèn de les declaracions de l’equip de govern”, ha declarat.

La dirigent de la formació d’esquerres ha assenyalat que la seua organització ha defensat la conversió en zones de vianants de parts de la ciutat, i també la plaça de l’Ajuntament, com a model de transformació de la ciutat. “Ara bé, aquesta transformació en zona exclusiva per a vianants ha de portar altres mesures, com per exemple un canvi en el model de transport públic”, ha afegit.

Des d’EUPV defensem un model de ciutat pluricèntrica, on els barris i la proximitat siguen els protagonistes. “Som conscients que el canvi de model de ciutat és una aposta a llarg termini. Per açò, li demanem a l’equip de govern que abans de llançar cap idea, la medite i la consensue primer i després que siga valent i actue amb decisió assumint les conseqüències”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button