EUPV rebutja l’autorització de l’Ajuntament per a construir en l’horta de La Punta i Benimàmet

Rosa Albert: “Amb aquesta decisió, el tripartit renuncia a una de les reivindicacions històriques de l’esquerra valenciana”

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha qualificat de pèssima l’autorització, per part del govern municipal per a l’edificació en l’horta de la Punta i Benimàmet. “València no pot permetre’s destruir l’horta que la circumda. Entenem que actuacions passades fan difícil la reconversió de l’horta perduda, però açò no ha de significar que es permeten més requalificacions”, ha manifestat.

La dirigent de la formació d’esquerres ha assenyalat que la defensa de l’horta ha sigut sempre un eix de la política mediambiental de la seua formació i del conjunt de l’esquerra. “Una vegada més, ens trobem amb què el govern municipal renúncia a les seues promeses electorals i cedeix a les pressions urbanístiques”, ha afegit.

Per a Rosa Albert, València, com altres ciutats, viu en una contínua pressió urbanística però són les administracions i en aquest cas l’Ajuntament els qui han de vetlar per la preservació del patrimoni natural com és l’horta. “Realment la ciutat necessita aquestes noves edificacions?”, s’ha preguntat.

La coordinadora d’EUPV a València ha explicat que la pèrdua d’espais d’horta és, a més d’una pèrdua mediambiental, una pèrdua de la identitat del nostre poble. “Esquerra Unida aposta per una revitalització de l’horta com una manera de potenciar la producció agrícola pròpia. Hem deixat passar una oportunitat per a afavorir l’agricultura de proximitat”, ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button