EUPV reclama un pla de neteja i condicionament dels carrils bici dels barris perifèrics de la ciutat

Rosa Albert: “És incomprensible que si s’aposta decididament pels carrils bici com a model de canvi cap a una mobilitat sostenible, no es tinga cap previsió per al seu manteniment”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha lamentat que els barris perifèrics continuen sent els oblidats, també per al govern de la Nau. “Sembla que seguim amb la política d’entendre que hi ha barris de segona i de primera en la ciutat i que els recursos s’han de destinar prioritàriament a la zona centre”. Per a la dirigent d’esquerres “ tot no és construir nous trams de carril bici, cal també pensar en la neteja i conservació del conjunt de la infraestructura, la qual cosa suposa destinar una partida pressupostària i la coordinació amb altres delegacions afectades”.

Albert ha repassat la situació dels carrils bici de Ronda Nord, i d’altres barris com Malilla, Nou Moles, Orriols o Marxalenes “on hi ha trams intransitables ja siga per la manca de poda i neteja, ja siga perquè el ferm no està en condicions, la qual cosa posa en perill d’una banda la seguretat dels usuaris i d’una altra la convivència entre vianants i ciclistes”, ha manifestat. Per a la formació d’esquerres la qüestió és quina València volem si la d’una postal per al turisme o la d’una València habitable i sostenible per a tota la ciutadania en la seua quotidianitat. “Per això no entenem que la prioritat siga, només, la inversió i es deixe de costat la conservació. El PP es va despreocupar d’aquestes infraestructures i el govern actual ha seguit el mateix camí. L’herència rebuda no és excusa”, ha declarat Rosa Albert.

“Des d’EUPV sempre hem defensat un model de mobilitat sostenible que es base en la inversió de recursos en transport públic, en pressupost per al manteniment de les infraestructures i en formació i conscienciació de la ciutadania”, ha manifestat Rosa Albert.

La dirigent d’esquerres ha recordat que segons les dades publicades aquesta setmana pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, València figura en el grup de ciutats de pitjor qualitat de l’aire de l’estat espanyol, a causa de les emissions de diòxid de nitrogen emanats dels tubs d’escapament dels cotxes. “Dissortadament les dades indiquen que no hi haurà una millora a curt termini. Per açò li exigim als responsables municipals que actuen de manera decidida si realment aposten per una mobilitat sostenible”, ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button