Esquerra Unida exigeix al govern municipal que impedisca l’acomiadament dels treballadors i treballadores de la contracta del Gulliver

Rosa Albert: “No es pot seguir governant a colp d’improvisació i menys encara quan aquesta improvisació suposa acomiadaments i una pitjor prestació dels serveis públics”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha exigit al govern municipal que actue davant la situació de desprotecció i inseguretat que se segueix generant en els i les treballadores de les contractes municipals. Des d’EUPV, recolzem la decisió de recuperar la gestió del Gulliver per part de l’Ajuntament i que aquesta s’adscriba a la delegació de Parcs i Jardins a través del seu Organisme autònom, lo que ens preocupa és com se va a concretar si tenim en compte que açò va a suposar una càrrega de treball que  amb els recursos amb els quals s’explica actualment és impossible d’assumir. “S’ha valorat que es va a passar a gestionar una zona de 15.000 m2  amb un horari de matí i vesprada que requereix a més de personal sanitari i monitors?”, s’ha preguntat Rosa Albert.

Per a la coordinadora d?EUPV a València, és molt preocupant que a 15 dies que es resolga el contracte amb l’actual empresa que gestiona el recinte, les treballadores i treballadors de la contracta no hagen rebut cap explicació per part dels responsables de l’Ajuntament. En concret es tracta d’una plantilla de dues infermeres i dos monitors de temps lliure. “Es tracta d’un espai emblemàtic de la ciutat que és visitat diàriament per milers de persones i que necessita garantir la prestació de serveis específics que no s’ofereixen en altres parcs de la ciutat i aquesta circumstància sembla que no ha sigut tingut en compte per part de la regidoria de parcs i jardins”.

Des d´EUPV, han recordat també que la política de retallades i el Pla d’Ajust aprovat pel PP, han suposat un dèficit en les plantilles laborals del OOAA de Parcs i Jardins, la qual cosa fa que els i les treballadores hagen hagut d’anar  assumint una major càrrega de treball. “Per tant si la voluntat és la de remunicipalitzar el que és clar és que paral·lelament cal convocar noves places per a l’organisme autònom”, ha manifestat Albert.

Albert també ha traslladat la seua preocupació davant el fet que no existisquen en aquestos moments en la plantilla de Parcs i Jardins, perfils de treballadors que puguen cobrir l’atenció sanitària ni la de monitors, sense oblidar que la jornada laboral és de matí de dilluns a divendres, mentre que el Gulliver roman obert en horari de matí i vesprada de dilluns a diumenge. “Esperem no trobar-nos amb un nou cas com el de la Fundació Inddea, i més si tenim en compte que ací no hi ha vinculació alguna amb el PP, seria injustificable que s’acomiade al personal i posteriorment s’externalitzen aquests serveis”. Per a Rosa Albert, “la solució pasaría per convocar noves places per a cobrir aquestes necessitats i mentrestant subrogar a aquestes treballadores per a poder garantir la prestació del servei”. “En definitiva, anem a estar vigilants davant aquesta situació i anem a seguir exigint que les polítiques d’esquerres siguen una realitat en comptes d’un simple titular”, ha finalitzat Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button