EU exigeix que es concreten els terminis per a l’ampliació de la biblioteca pública Carola Reig en el barri de Benimaclet

Rosa Albert: “L’any 2015 es va pressupostar prop d’un milió d’euros per a aquesta ampliació, més d’un any després els i les veïnes del barri segueixen esperant una resposta per part de la regidoria”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València Rosa Albert, ha reclamat avui a l’equip de govern que concreten els terminis en els quals es van a executar les obres d’ampliació de la biblioteca municipal Carola Reig en el barri de Benimaclet. L’any 2011, el local confrontant amb la biblioteca i la Universitat Popular ocupat fins llavors per un reten de la policía local va quedar buit en traslladar-se aquest a unes noves instal•lacions. “Després d’anys de reivindicacions per part de l’associació de veïnes i veïns i d’altres entitats ciutadanes l’any 2015 finalment es va arreplegar un pressupost de 937,395,06 amb càrrec al pla confiança”. “Però, no ens sorprèn en absolut aquesta situació, és un cas més del desinterès de l’actual govern municipal per fomentar la cultura, queda clar  que dins de les seues prioritats de govern no està el dignificar i per tant invertir en la xarxa de biblioteques públiques”, ha lamentat Albert.

Albert ha recordat que la delegació d’acció cultural va elaborar un informe, pel qual es va pagar 18.000€, en el qual s’arreplegava entre altres dades que el 52% de la població no coneixia la xarxa de biblioteques públiques, “ l’opció que es va donar al principi era la de mantenir 17 biblioteques i les restants 14 destinar-les a agències de lectures,  atès que des de la regidoria s’entenia que la ciutat de València comptava amb un “excés de biblioteques” arribant a qualificar-ho com de “especulació”, el rebuig veïnal va aconseguir que finalment es replantejara el pla inicial.

“Volem saber que ha passat amb aquest milió d’euros i sobretot volem conèixer quins són els plans de la regidoria i açò passa  per fixar dates concretes. Sembla que per a les consultes ciutadanes privatitzades i que tenen un cost econòmic si es compta amb les associacions veïnals però a l’hora de concretar i comprometre’s la regidora responsable dóna la callada per resposta”, ha afirmat Albert.

Desgraciadament sembla que cal recordar que  la Biblioteca Carola Reig és una de les quals més llibres presta en tota la ciutat, que en Benimaclet conviuen més de 3.000 universitaris, sense oblidar que “l’educació i la cultura són serveis públics bàsics i un govern que es proclama progressista ha de comprometerse amb fets no amb declaracions, anuncis que mai es concreten”, ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button