Esquerra Unida felicita a les valencianes i valencians pel reconeixement de les Falles com a patrimoni de la humanitat per part de la Unesco

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha mostrat la seua satisfacció pel fet que, finalment, la festa de les Falles haja entrat en la Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, aprovat aquest mateix matí pel Comitè Intergovernamental de la Unesco.

Des de la formació d’esquerres “hem recolzat totalment des d’un principi aquesta candidatura i un exemple d’açò és la Proposició No de Llei (PNL) que el grup parlamentari d’EUPV en les Corts Valencianes va presentar en l’anterior legislatura en la Comissió d’Educació i Cultura, així com la petició registrada a la Mesa del Congrés per part del nostre diputat en la Cambra baixa, Ricardo Sixto, en la legislatura passada”.

Així mateix, Rodríguez ha indicat que aquest reconeixement mundial “suposa un impuls tant cultural com a turístic per a València i, per tant, una gran repercussió per a la ciutat precisament en un moment de gravíssima crisi econòmica com en la qual ens trobem”. En aquest mateix sentit, des d’Esquerra Unida també “esperem que aquest reconeixement ajude a una major integració de tota la ciutat de València amb la festa fallera posat que ara, més que mai, la imatge de la ciutat i la festa de les falles van a anar juntes”.

Per la seua banda, la coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha recordat que el passat 5 de març, dia en què EUPV va celebrar la seua assemblea de València per a triar la nova direcció en la ciutat de València, va ser aprovada per unanimitat una resolució en la qual s’arreplegava el suport que la formació d’esquerres dóna a aquesta petició realitzada per la Generalitat, l’Ajuntament i la Junta Central Fallera. “Estem molt satisfets perquè suposa a nivell internacional un impuls del País Valencià, però sobretot, de la ciutat de València i del valencià i, per açò, sol·licitem que ara més que mai s’utilitze al màxim aquesta llengua en el marc del món faller”.

Show More

Related Articles

Back to top button