EU demana al govern municipal un pla d’actuació urbanística urgent a Ciutat Vella

Rosa Albert: “La falta d’inversions i de voluntat política està permetent la degradació del centre històric traslladant tant als residents com als visitants una imatge absolutament lamentable de la nostra ciutat”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha exigit a l’equip de govern municipal que s’apliquen les nombroses normes de gestió urbanística que permeten acabar amb la degradació galopant que afecta al centre històric de la nostra ciutat. “Ni el registre municipal de solars i d’edificis públics a rehabilitar, ni les diferents normes que obliguen als propietaris de solars pareixien vincular al PP, i el que és pitjor segueixen sense vincular a l’actual equip de govern”, ha manifestat Albert.

“El centre històric segueix sent un espai degradat i abandonat on l’existència de solars que no compleixen la normativa de neteja i salubritat són l’entorn amb el qual conviuen tant veïns i veïnes com a visitants”. La coordinadora ha recomanat als diferents regidors i regidores responsables “que baixen al carrer, que passegen per aquests barris i que d’una vegada complisquen amb les inversions promeses”.

La Coordinadora d’EUPV de la ciutat de valència ha lamentat que més d’un any després del canvi de govern i després d’anuncis i promeses de l’equip  de govern anunciant plans de rehabilitació i recuperació del centre històric, la realitat és que en aquest cas, igual que en uns altres, la degradació, els solars que incompleixen la normativa i la falta de neteja segueixen sent la norma en el centre històric de la nostra ciutat.

Rosa Albert ha explicat que “la desídia és tan gran que un solar pròxim al Mercat Central, en un carrer molt transitat ha estat amb la tanca metàl·lica trencada tirada en la vorera durant dies, impedint per tant el pas als vianants que es veien obligats a baixar a la calçada i mostrant un espai ple de brossa i enderrocs, desgraciadament aquesta és la norma i n’hi ha prou amb un passeig per la  zona per a comprovar-ho”.

Des d’EUPV, s’ha volgut recordar que la Ciutat de València té un deute amb el centre històric, no solament per la falta d’inversió pública  i la falta de recursos en manteniment i neteja, també per la seua situació estratègica. “Resulta absolutament paradoxal aquesta obsessió pel turisme de l’actual equip de govern i que al mateix temps es permeta que les persones que ens visiten es porten una imatge d’un centre històric tan degradat i brut”, ha finalitzat Rosa Albert.

 

Show More

Related Articles

Back to top button