EU demana al govern municipal que s’adherisca a la xarxa de municipis per un estat laic

Rosa Albert: “Una vegada més tornem  a exigir que es complisquen les promeses  electorals i que es  passe de la política de propaganda a la política dels fets”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la Ciutat de València, Rosa Albert, ha exigit avui a l’equip de govern municipal que es pronuncie sobre la  petició que  han traslladat des de València Laica perquè la corporació s’adherisca  a la xarxa de municipis per un estat laic. Albert, que aquesta mateixa setmana va participar en una jornada amb la coordinadora de València Laica Raquel Ortiz  i el vicecoordinador Eugenio Piñero, ha anunciat “el suport d’EUPV de la ciutat de valència a aquesta moció”.

Rosa Albert ha lamentat que una vegada més el govern municipal no avança en algo tan bàsic com és la separació de l’institucional de lo religiós. “Estem pràcticament igual que quan governava la dreta en aquesta ciutat, l’església segueix sense pagar l’IBI, se segueixen mantenint els convenis i subvencions que es tenien subscrits i desgraciadament els càrrecs públics segueixen participant en actes de caràcter estrictament religiós”. “És decebedor, anem a seguir recordant que el programa i les promeses electorals han de complir-se”, ha afirmat Albert.

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat ha recordat que amb l’adhesió es pretén avançar en l’objectiu de fomentar la llibertat de consciència i la independència de les administracions públiques de qualsevol confessió religiosa o ideològica. Per a Rosa Albert, “no hem avançat pràcticament gens pel que fa a açò. Si be, com ens tenen acostumats, s’han adoptat mesures amb gran repercussió pública com és la no entrada de la senyera al Tedeum, respecte a les altres qüestions ens trobem pràcticament en la mateixa situació que quan governava el PP”.

“Seguim sense ingressar prop del milió d’euros que no paga l’església  pels seus immobles en concepte d’IBI, seguim veient com participen a nivell institucional regidors i regidores en actes religiosos, mantenim els convenis, ajudes i subvencions i el que és pitjor no avancem en transparència respecte a les propietats de l’església que no es destinen a culte i que es beneficien de l’exempció de l’IBI; pel que fa als cementeris i crematori n’hi ha prou amb fer una passejada per aquests espais per a comprovar com és la situació dels mateixos”, ha manifestat.

Rosa Albert ha volgut recordar que altres ajuntaments governats per Compromis, si s’han adherit a la xarxa i han subscrit la moció com és el cas de l’Ajuntament de Sagunt, en aquest sentit Albert ha lamentat “que davant una qüestió que estava plenament assumida quan s’estava en l’oposició, es tarde tant a donar una resposta quan s’està en el govern; malgrat açò esperem que en el pròxim ple s’assumisca i, el que és més important, que es complisquen les mesures que es reivindiquen”, ha finalitzat Albert.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button