EU exigeix al govern municipal que canvie d’ubicació el carrer dedicat a Manuela Ballester

Rosa Albert: “Un govern progressista no pot tolerar que un dels pocs carrers de la ciutat dedicats a una artista republicana i antifeixista com va ser Manuela Ballester, es trobe en la pràctica en un espai pràcticament invisible”

La coordinadora d’EU de la ciutat de València, Rosa Albert, ha anunciat que la seua formació política traslladarà una petició a l’alcalde de València en la qual li recordarà el seu compromís de complir la Llei de Protecció de la Memòria Històrica, eliminant de la llista de carrers de València els carrers dedicats a persones vinculades al franquisme. “No solament açò, la ciutat de València a dia d’avui té pendent feminitzar una llista de carrers en els qual la presència de dones és absolutament anecdòtica i, si parlem de dones d’esquerres, inexistent”.

Una excepció seria el fet que l’artista Valenciana Manuela Ballester tinga un carrer a València, concretament al barri de Benicalap. “La ubicació d’aquest carrer  és exemple de la hipocresia i el menyspreu amb el qual el PP ha tractat aquest tema, en un clar intent de invisibilitzar els valors que dones com Manuela Ballester representen, per açò no entenem com l’actual equip de govern no ha actuat per a corregir açò”, ha assenyalat Albert.

Manuela Ballester Vilaseca (València 1908–Berlin 1994)  va ser una artista pertanyent a la Generació Valenciana dels 30. És coneguda per les seues facetes de pintora, il•lustradora, poetisa, cartellista, escriptora i editora; així com per la seua activa militància en el Partit Comunista d’Espanya, va formar part de l’Agrupació de Dones Antifeixistes i va ser membre de la Unió d’Artistes i Escriptors proletaris i de l’Aliança d’Escriptors Antifeixistes en defensa de la Cultura. Manuela Ballester va destacar en la il•lustració de revistes i llibres alçant-se amb el premi de portades convocat per l’editorial Cenit, per a la novel•la “Babbitt” del premi nobel de literatura Sinclair Lewis.

Manuela Ballester, representa a un col•lectiu de dones injustament oblidades i relegades dins de la memòria institucional i del panorama artístic, “cal trencar definitivament amb el menyspreu polític i institucional al que durant anys s’ha sotmès a aquestes dones, i aquesta ruptura no acaba d’arribar”.

Rosa Albert ha anunciat que EUPV va a dirigir-se una vegada més a l’alcalde de la ciutat “per a exigir-li que se li concedisca un espai digne i visible que reconega la importància de la figura de Manuela Ballester”, ha conclòs.

carrer_manuela_ballester_valencia

Show More

Related Articles

Back to top button