EU demana a l’equip de govern que es passen a gestió directa els serveis de l’autobús turístic

Rosa Albert: “La concessió de l’autobús turístic va finalitzar al juny del 2015, i sembla que desgraciadament una altra vegada el govern municipal va a tornar a privatitzar-ho”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la Ciutat de València Rosa Albert ha anunciat avui que el seu grup polític registrarà una proposta dirigida a la regidoria de mobilitat per la qual sol•licitarà que l’autobús turístic passe a ser gestionat íntegrament per l’EMT. “Des de juny del 2015, venim esperant que les promeses de canvi es concreten en propostes i no en anuncis. El cas de la reversió dels serveis públics municipals és un clar exemple, no solament no hi ha voluntat per a revertir els contractes en vigor sinó que, i açò és el més greu, tampoco es reverteixen els contractes que ja han finalitzat com és el cas del bus turístic”.

En concret sobre l’autobús turístic, Albert ha destacat el paper protagonista que juga a l’hora de mostrar la nostra ciutat a les i els visitants que volen conèixer-la. “La seua concessió va finalitzar en el mes de juny de 2015 i des d’Esquerra Unida pensem que ja és hora que siga l’EMT qui ho gestione, ja que es tracta d’un servei imprescindible que, desgraciadament, es trobava en mans  privades amb el PP i segueix en mans privades amb el ‘govern del canvi’. Cal recordar que en el mes de febrer es va anunciar públicament que s’anava a rescindir el contracte atès que no s’ingressava ni un euro per aquesta concessió i que estem davant un contracte que es troba sota investigació judicial”, ha dit la coordinadora de la formació d’esquerres.

“Una característica fonamental de les ciutats sostenibles és la concepció de la mobilitat basada en la necessitat que aquesta vinga facilitada pels poders públics per a garantir així que és una vertadera alternativa al vehicle privat. O dit d’una altra manera, ha de ser el transport públic l’encarregat de jugar un paper protagonista en la mobilitat urbana”, ha afegit Rosa Albert.

“Si sempre hem defensat que el transport públic ha de ser prioritari davant el vehicle privat, també és imprescindible que aconseguisca al conjunt de la mobilitat col•lectiva que es produeix a nivell urbà i interurbà, ja que així estarà demostrada la seua rendibilitat social”, ha afegit Albert, qui ha deixat clar que la ciutat de València compta amb una de les empreses públiques de transport més potents del conjunt de l’Estat.

“La flota d’autobusos de l’EMT i la seua plantilla de treballadors i treballadores destaca per la seua professionalitat i bon servei a les usuàries i usuaris, no obstant açò, no disposa d’un suport pressupostari d’acord amb el seu servei prestat i any rere any veu llastrats els seus ingressos sense oblidar-nos tampoc de la inexistent subvenció estatal al transport metropolità que no solament no arriba mai sinó que, a més, la seua petició és menyspreada pel Govern Central, deixant buida la casella en els Pressupostos Generals de l’Estat”, ha puntualitzat la coordinadora d’EU València.

Davant aquesta situació, “és urgent que l’EMT responga amb aquelles mesures que es troben al seu abast, com per exemple, passant a gestió directa els serveis de l’autobús turístic, i per a recordar a l’edil responsable el que defensaven en l’oposició anem a fer-los lliurament d’una moció i de l’acta de la sessió on s’arrepleguen les intervencions i votació d’una moció presentada per EUPV, que va ser recolzada i votada favorablement per l’actual alcalde de la ciutat Joan Ribó”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button