EU reclama a l’equip de govern que acabe amb la situació d’abandonament i deterioració dels carrers Riu Bidasoa i Joan Piñol al barri de Torrefiel

Rosa Albert: “No es pot permetre que se li done a uns barris un tracte de primera i a uns altres de segona”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València Rosa Albert ha denunciat el continuisme en la deixadesa municipal i la falta d’inversions per part del nou equip de govern municipal al barri de Torrefiel, un dels més consolidats de la ciutat de València. Entre molts altres problemes, es troba la situació dels carrers Riu Bidasoa, Joan Piñol i els seus voltants. A l’agost de l’any  2011, el llavors delegat d’Urbanisme Jorge Bellver, en resposta a una denúncia realitzada per EUPV, va anunciar que en tractar-se d’un carrer que es trobava dins d’un PAI, s’anava a procedir a imposar una multa a l’empresa responsable de la urbanització de 164.000€, donant un termini d’un any perquè s’urbanitzara i que en cas negatiu  es faria efectiva la sanció. “Quatre anys després desconeixem en quina situació es troba aquest PAI, l’única cosa objectiva és que la zona segueix sent absolutament inaccessible”, ha dit Rosa Albert.

El problema concret que presenta el carrer Riu Bidasoa és que es troba totalment dividit en dues parts urbanitzades i una altra, al mig, sense asfaltar i que trenca la trama viària del barri, “amb els consegüents problemes d’incomunicació que aquesta situació genera als ciutadans que intenten accedir als seus habitatges o als comerços situats en aquest carrer”, ha explicat Albert.

Com ha manifestat la coordinadora de la formació d’esquerres, “els veïns i les veïnes d’aquests carrers paguen els seus impostos d’igual forma que la resta de la ciutat, no obstant açò, sembla ser que existien i segueixen existint per al govern municipal ciutadans de primera i de segona i els de Torrefiel pertanyen a aquesta segona categoria perquè, en cas contrari, no entenem com una situació tan greu com aquesta porta anys sense solucionar-se”.

“Davant aquesta situació, hem decidit demanar informació en la pròxima Junta de Districte, sobre l’estat en el qual es troba la urbanització del Pla de Reforma Interior i Millora Riu Bidasoa-Joan Piñol’ que es va aprovar l’any 2004 i que, transcorreguts 12 anys, encara no sabem ni la raó per la qual encara ni tan sols s’ha iniciat”, ha conclòs Rosa Albert.

torrefiel_bidasoa_valencia

Show More

Related Articles

Back to top button