Rosa Albert: “La Generalitat no ha ingressat en el que va d’any cap euro del conveni d’assistència social”

EU critica que, igual que per al PP, el reconeixement i pagament d’aquestes transferències no siga una prioritat per al nou govern autonòmic

La coordinadora d’Esquerra Unida, Rosa Albert, ha denunciat que, a data d’avui, encara no ha fet efectiu la Generalitat ni un euro dels 6.891.000 euros que deu a l’Ajuntament de València en concepte del conveni d’assistència social corresponent a l’exercici de 2016.

“A aquesta quantitat caldria afegir els 417.000 euros relatius al conveni de prestació per acolliment familiar o els 2.389.000 euros del conveni col•legis municipals. És molt preocupant comprovar com ni abans ni ara es compleix amb regularitat per a atendre les necessitats bàsiques de la ciutadania que es troba en situació o risc d’exclusió social”, ha explicat Rosa Albert.

Albert ha recordat que una de les reivindicacions mes recurrents durant la legislatura passada va ser la de exigir el pagament d’aquestes transferències per a poder atendre les necessitats dels col•lectius més desprotegits la ciutat, i mes tenint en compte que són els Ajuntaments els qui assumeixen aquestes  prestacions que són competència de la Generalitat.

“En definitiva res ha canviat i en més de 7 mesos d’exercici dels 13,3 milions d’euros que hi ha previstos ingressar en concepte de transferències de la Generalitat únicament s’ha  ingressat 3,1 i aquesta quantitat obeeix quasi íntegrament al programa Xarxa LLibres”. Per a la coordinadora “és fonamental que l’actual equip de govern reaccione i exigisca amb contundència a la Generalitat el compliment de les seues obligacions, esperem que el nou govern no caiga en els mateixos errors que el PP”, ha conclos Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button