EU demana a Ribo que rectifique i destine els 4’5 milions d’euros de l’aparcament de la plaça de Bruges a obres en els barris més castigats per la crisi

Albert: “Aquest tipus de decisions, en les quals s’oblida als barris més deficitaris en detriment d’una gran obra, ens recorden a formes de governar del passat”

La coordinadora d’Esquerra Unida-València, Rosa Albert, ha qualificat de “preocupant” l’anunci de l’alcalde de la ciutat pel qual comunicava la substitució d’alguns projectes que van a ser finançats amb càrrec al Pla Confiança. Per a Albert, “és necessari desbloquejar la situació en la qual es troba l’aparcament de la plaça de Bruges i, evidentment, el nou equip de govern ha heretat una situació complicada, però aquest desbloqueig no ha de ser a costa dels barris de la ciutat”. La dirigent de la formació d’esquerres ha recordat que ja s’havia planificat un pla de pagaments per a poder fer front a aquesta obra. “En el pressupost d’enguany es va destinar un milió d’euros del sobrant del programa ‘Xarxa LLibres’ a finançar-la, amb el que entenem que s’hauria de seguir amb el pla de pagament inicial, perquè, desgraciadament, la ciutat de València, sobretot els barris més allunyats de la zona centre, estan molt necessitats d’inversions”.

Rosa Albert ha explicat que, desgraciadament, els recursos amb els quals es compten per a inversió i rehabilitació en la ciutat “són limitats i plans d’inversió com aquests són vitals per als barris, per tant, si efectivament algunes d’aquestes obres havien de ser substituïdes per unes altres, s’hauria d’haver valorat l’invertir en aquells barris amb menys dotacions públiques”. Segons ha declarat la coordinadora d’EU, “encara que ens alegrem que s’aposte per la gestió directa del pàrquing, volem demanar igualtat de tracte per a la resta d’instal·lacions que es troben en aquesta situació i recordar a l’alcalde que en barris com Torrefiel i Malilla els i les veïnes també tenen dret a poder aparcar”.

Des d’EUPV, “esperem que es pose fi a aquesta situació i volem recordar que, a més de l’aparcament, hi ha altres reivindicacions com el trajecte de la línia 7, que resultaria també molt beneficiós per a les vendes en el Mercat Central que, evidentment, suposaria un cost mínim per a l’Ajuntament si ho comparem amb aquests 4,5 milions d’euros”, ha conclòs

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button